V75 Örebro 17/8-2013 E3- och V75-finaler

216

V75TIPSET

 

Fem rätt både på lördagens och onsdagens V75. Det gör ju ingen glad såvida det inte är rejäl utdelning på femmorna men det händer väldigt sällan. Tycker det är dags att sjuan sitter snart! Vi gör ett tappert försök idag. Jag tror inte på någon hög utdelning, tycker det finns flera starka favoriter. Jag försöker hålla systemkostnaden nere denna veckan och håller tummarna för en smaskig jackpot till Bergsåker nästa helg 🙂

 

V75 systemet

Spikarna: 8 Twins Fairytail i V75-4 och 1 D’One i V75-6 heter spikarna. Twins Fairytail är verkligen ingen kul spik från spår åtta och det borde vara ett avslag men Svanstedt låter väldigt uppåt och hästen är snabb ut och jag tror att han sitter i spets efter 500 meter och sedan är det sjukdom eller galopp mot. Motståndet skrämmer sannerligen inte. OM man ska gardera loppet så ska man inte glömma bort 5 Lovely Buv. Får man över 15 ggr på den tvillingen tycker jag man ska testa en slant.
D’One tror jag leder runt om. Örjan fick själv välja spår och väljer han spår ett så är han nog ganska säker på att han ska kunna svara ut övriga. Inte en roligare spik än Twins Fairytail men jag tror mycket på dessa två favoriter.

Låsen: 1 Djali Boko/2 Rolling Stones i V75-2 och 4 Dakadak/8 Mellby Viking i V75-5. Djali Boko ska laddas för att hålla upp innerspåret och då kommer Rolling Stones att få trava utvändigt. Örjan är alltid säker när det gäller de stora slantarna och han kommer låsa loppet från dödens. Två ruggigt bra treåringar som jag tror blir mycket svårpasserade.
Dakadak låter Flemming uppåt kring och kusken Jörgen Sjunnesson ska ladda mot spets då han är ganska rask från start. Jag tror att Jorma avancerar framåt direkt med Mellby Viking och jag tror det blir ett liknande scenario som i V75-2 där fältets två bästa hästar låser loppet. Visserligen finns det flera bra hästar med i loppet men känslan är att dessa två sticker ut en aning. Mellby Viking är nog bästa hästen men han är trots sina fem år fortfarande lite ”grön” och kan strula till det för sig.

Dragen: I V75-1 målar jag på en hel del. Det kan vara så trist som att 2 Credit Fayline spårar runt om men jag skulle inte hålla honom i handen från ledningen över 2100. 3 Kaka A.T är rask från start men lär få svårt att ta sig förbi. Även dessa två kan låsa loppet men här finns det många utmanare bakom. Mest intressant streckmässigt tycker jag 4 Caliber T.T, 8 Uranus De Tyrole och 9 Oolong är. Caliber T.T är segerlös i år men får för första gången Oscar Nilsson i sulkyn och det är lite intressant. Fredrik Persson som tränar tycker inte jag är någon virtuos i sulkyn. Kan inte påstå att jag tycker hans stall har någon bättre form men nu när det är ny kusk är det spännande och streckvärt.
Uranus och Oolong kräver nog att det blir lite överpace för att de ska vinna men klart dugliga skrällbud.
I V75-3 blir 1 Sanity klar favorit och en hel del talar för att han leder runt om. Men det är inte helt säkert att han kan hålla upp innerspåret och då är han sårbar. Dessutom låter Ulf Stenströmer nästan lite väl uppåt på 7 Noras Bean och säger att han inte känner sig slagen även om de får dödens på Sanity. Intressant och Noras är given på kupongen.
Även 5 Hard Livin tycker jag är intressant här. Inte riktigt fått till det i år men han har mött de tuffaste kusarna under sommaren och det kan vara dags för honom, se upp!
V75-7 tycker jag är ett öppet lopp och jag målar på även i slutet. 1 Le Mat och 7 Overtaker By Sib delar på favoritskapet, knapp favorit blir Overtaker. Jag tror inte Le Mat kan hålla upp spets och då är han sårbar. Overtaker By Sib ska Johan Untersteiner ladda mot spets men det är inte säkert att han kommer dit. Om 3 Ulm Karsk spetsar så släpper han nog men om min spetsfidus 4 Arazi Boko skulle hinna före så hoppas jag att Kihlström testar ledningen. Inte speciellt betrodd och mycket intressant i mina ögon.
Även 5 Zeuxis Hornline och 6 Mr Jef Fior är skrälldugliga liksom 10 Avanti L.M som kommer till sin rätt om loppet blir kört i ett tufft tempo. 8 Estrella Dorada får också en chans. Snabb ut och skulle Kim Eriksson hitta vettigt slagläge så kan hon bli giftig.

 

Förslag

V75-1: 2,3,4,6,8,9,12
V75-2: 1,2
V75-3: 1,3,5,7,12
V75-4: 8 Twins Fairytail
V75-5: 4,8
V75-6: 1 D’One
V75-7: 1,3,4,5,6,7,8,10

1120 rader/560:- (spikar man även 2 Rolling Stones i V75-2 så blir systemet på 560 rader/280:-)

 

Lycka till!

/Andreas Johansson