Dagens Dubbel Örebro 4/5-2013

245

DDLORDAG

 

Formula One var väl förberedd får man ju säga, 1.10,4 i årsdebut efter nästan ett års frånvaro från tävling är starka papper. Det vore såklart väldigt kul att få se honom i elitloppet men det där får tränare Liljendahl och ägaren komma överens om. Formula One har ju lite historia bakom sig med skador som gör att han kanske inte passar utmärkt för två heat samma dag. Men vi håller tummarna!

Dessvärre blev DD-2 en promenad i parken för Alfaz Del Pi som fick överta spets och sedan var helt överlägsen. Oddset blev värdelösa 5,61 ggr och med facit i hand borde jag ha kört en rak DD. Men jag gjorde ett försök att fälla då jag tyckte det fanns lite som talade emot men icke sa nicke. Nya tag på lördag istället.

 

DD-1

1 Beatles är medelsnabb från start men kan troligtvis inte hålla ut 3 Allaballakaitoz från start. Även 4 Armando Kievitshof är rask ur startblocken och jag tror han sitter i spets. Han är sedan hästen att slå. Det låter uppåt från stallet och han kan bli svår att plocka ner över Örebros korta upplopp. Trots att det är ett ganska öppet lopp tänker jag ta en rövare och låsa loppet med två hästar: Armando Kievitshof och Allaballakaitoz, ledaren och rygg ledaren. Väl medveten om att Tarzans duo 2 Indescribable och 12 Tidied Accelerator är riktigt bra. Tidied har styrkan att gå fram i dödens och avgöra men från det utgångsläget så ska han komma dit också. Indescribable har ett perfekt läge men jag tror inte hon vinner från dödens och jag har svårt att se någon annan än Tidied som kan göra grovjobbet utvändigt om Armando.

Rank: 4,3,2,12,1,10

 

DD-2

Egentligen skulle jag velat ha många streck här men jag nöjer mig med fem. Vem som tar hand om spets är lite svårsiat, det finns risk att det blir en del positionsbyten. Det beror lite på hur offensiva de från tilläggen är. Men jag hoppas att 1 Elit Håleryd är bra med från start och skaffar sig en bra position. Han är en bra stayer och Peter Untersteiner, som är en av mina favoritkuskar, är skicklig på att köra långlopp och hitta luckor.

Från 20 meters tillägg tar jag med två hästar: 8 Udos Oiler och 10 Quick Razz. Två mycket kapabla stayers som har lopp i kroppen och definitivt närmar sig toppformen. Tror mest på Udos av de två men Quick är väl bortglömd denna gången för att inte vara streckvärd.

Från 40 fållan tar jag också två hästar: 12 New Line och 15 Spring Erom. Spring Erom ska försvara titeln från förra året men jag tror han får det tufft. Han har haft ett litet uppehåll och formen är nog inte på topp. Men farlig att lämna utanför om det skulle klaffa.

New Line är den häst som jag ger mitt tips till. Han debuterade i regi Svanstedt senast, då i händerna på lärlingen Sandra Svensson. Det var inte mycket som klaffade då men New Line avslutade ruggigt bra till andraplatsen. Sista varvet avverkades på 1.11,2 och då är det surt att inte få vinna. Jag måste säga att han såg snuskigt fin ut, tror inte jag sett New Line så fin innan. Thomas Uhrberg har ju lyckats bra med honom men Svanstedt är ju något av ett unikum och nu sitter han själv upp bakom. Han rapporteras ha tränat bra efter senaste loppet och Åke låter uppåt. Jag håller med och tror att han kommer göra en imponerande insats. Mot Harpers!

Rank: 12,8,10,15,1,13,7,9,11,5

 

DD förslag

Jag låser DD-1 med 3 Allaballakaitoz och 4 Armando Kievitshof. I DD-2 streckar jag fem hästar: 1 Elit Håleryd, 8 Udos Oiler, 10 Quick Razz, 12 New Line och 15 Spring Erom.

DD-1: 3,4

DD-2: 1,8,10,12,15

10 kombinationer

 

Tänkte testa en liten rövare också där jag singlar 4 Armando Kievitshof i DD-1 och målar på i DD-2 med en femma som insats.

DD-1: 4

DD-2: 1,4,5,7,8,9,10,11,12,13

10 kombinationer

 

Min raka DD: 4-12

 

Tvilling DD-1: 3-4

Tvilling DD-2: u-häst 12 mot 1,8,10,15

 

Drag till V75: Varnar återigen för 5 Pantholops i V75-1. Hon gick riktigt bra senast och denna gången kan det bli ett något mer offensivt upplägg. I V75-2 tycker jag 1 T.Walls Damien och 9 Hermes Laday är värda varsitt streck. Skulle T.Walls hålla upp spets blir han svårtuggad och Hermes Laday ska Åke rycka skorna på runt om! 10 Skogans Avec i V75-4 tror jag rundar till vinst, veckans bästa chansspik. V75-5 tror jag kommer bli kört i halsen på 9 Oleander som såg riktigt fin ut i årsdebuten. Lite orolig för Svanstedts jänkare 12 Mr Chicago dock…

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.