Inför V75: Walmann tippar emot spelarna

213

wahl

Spelarna tror på Tamla Celeber.
Det gör inte hennes tränare Roger Walmann.
Men det betyder inte nödvändigtvis att han inte har vinnaren i loppet.
– Dont Wear Pjs har bästa chansen, säger Solvallatränaren inför stoeliten i lördagens V75.
Att Tamla Celeber (V75-1) är den i Roger Walmanns stoelit-trio som spelarna tror mest på med ett par dagar kvar till loppet är kanske inte så konstigt. Det sexåriga stoet var outstanding bland stona i årgångsloppen som tre- och fyraåring och i fjol åkte hon till Kanada och vann storlopp. Totalt har den klassiga damen sprungit in 8,2 miljoner kronor. Dessutom har hon årsdebuten avklarad. Där gick hon förvisso i mål som åtta efter ett tungt lopp utvändigt om ledaren, men insatsen var ändå fullt godkänd.
– Det var en helt normal insats och jag var jättenöjd med hästen. Placeringen var jag självklart inte nöjd med men som loppet blev kunde den inte ha blivit bättre, säger Roger Walmann.
I stoeliten på lördag startar Tamla Celeber från spår tolv. Trots det har spelarna gjort henne till andrahandsfavorit. Roger Walmann däremot ser uppgiften som i det närmaste omöjlig.
– Hon har gått framåt rejält av årsdebuten och visar bra tendenser i träningen. Vi är klart nöjda med hästen men det hjälper inte nu. Hon är ju totalt bortlottad och det är väl troligen så att vi får ta det här loppet som uppbyggnad inför nästa lopp. Jag utgår ifrån att Örjan (Kihlström) tar det lugnt och sedan kör till slut och då säger min erfarenhet att det är jättesvårt i Örebro. Alla går ut framför och med det korta upploppet hinner man inte ifatt dem. Segerchansen är väldigt liten från det utgångsläget, det måste i så fall till att det blir ”jätteöverpaceat” (väldigt högt tempo reds.anm.).

Bra läge för Dont Wear Pjs
Roger Walmanns två andra hästar i loppet, Panthalops och Dont Wear Pjs, var också med när Tamla Celeber årsdebuterade. Först i mål var Panthalops som levererade en stark spurt till andraplatsen.
– Hon har gjort två fina lopp sedan hon kom till oss. Jag hoppas att hon kommer att göra en bra prestation igen och då kan hon sluta bland de tre, fyra främsta. Hon kan hamna lite på vingel från femtespåret för hon är inte speciellt startsnabb men om dagsformen är bra så får väl kanske Erik (Adielsson) jaga framåt. Det får förstås Erik avgöra men det är möjligt att det bli lite mer offensivt jämfört med senast.
Panthalops är nästan lika mycket streckad på V75 som Tamla Celeber. Dont Wear Pjs, som senast skar mållinjen som sjua efter att ha anfört fältet i högt tempo, är däremot bortglömd av spelarna.
– Jag har ju alltid sagt att hon inte ska gå i spets över 2 100 meter men senast ville Johan (Untersteiner) prova det och då fick han det svar han fick…
Den här gången har Dont Wear Pjs spår nio och rygg på startsnabba Global Midnight. Med andra ord kan hon med lite tur hamna i ett perfekt slagläge.
– Får hon ryggar och får spara sin speed till slut är det klart att hon kan fälla många.
Hur rankar du hästarnas chanser sinsemellan?
– Dont Wear Pjs har bästa chansen, före Panthalops och Tamla Celeber.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMaharajah till Oslo
Nästa artikelDagens Dubbel Örebro 4/5-2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.