Dagens Dubbel Östersund 8/6-2013 Jämtlands Stora Pris

233

DDLORDAG

 

I Onsdags satt dubbel gött, den raka dessutom. Känns alltid extra bra. 22,89 ggr degen är godkänt. Även tvillingen i DD-1 gick in till klart dugliga 22,90 ggr. L.K kunde köra sig till spets i DD-1 och kunde spåra hela vägen även om O.F.V Continue gjorde det bra på utsidan. Oddset hade det såklart blivit bättre om O.F.V hade vunnit (den hade vi ju med på bongen också) men man kan inte få allt 🙂

I DD-2 gjorde Eleanor Rigby och Berghan mig inte besviken. En rejäl rökare till slut även om han fick lite draghjälp på vägen. Noterade en lite intressant grej när Bergh vred ut i tredjespår. Framför sig i andraspår satt stallkamraten Check In Blågul med Håkan Skoglund i sulkyn. Först när Bergh var på väg att gå så satt Skoglund kvar och då avvaktade Berghan en aning innan han vred ut till full attack och då fick med sig stallkamraten som draghjälp… Nu säger jag inte att det var ”regisserat” men man funderar ju såklart. Men jag gräver inte ner mig i det för vi drog ju nytta av det 😉

 

DD-1

Att 4 Amaru Boko tar hand om spets känns inte som en högoddsare och jag tror att Kontio kör där. Kan utmanas av 6 You Bet Hornline och 7 Hard Livin men ingen av dem tar sig förbi av egen kraft. Klart att Amaru Boko kan hålla hela vägen men nu har jag jagat 9 Iceland ett bra tag och jag kan inte ge upp ännu, speciellt inte när Tarzan fortsätter att matcha honom i lopp som dessa. Han var tvåa i detta loppet förra året och det är inte otänkbart att han tar hem det i år. Han har inte rosat marknaden i år men kan så mycket mer och jag hoppas verkligen han får vinna igen. Tippar kanske aningen med hjärtat men något säger mig också att vi får se en riktigt fin insats av Iceland imorgon.

Fyller på med Amaru Boko, 6 You Bet Hornline och 8 Sanity. Nöjer mig så men känner mig inte helt säker.

Rank: 9,4,6,8

 

DD-2

6 Mr Chicago sitter i spets efter ett par hundra meter. Tror inte att någon är intresserad av att svara när han kommer. Sedan ska de vara bra för att slå honom Visserligen finns det några grovjobbare med men Svanstedt låter otroligt nöjd med Mr Chicago och det osar spets och slut.

Men jag vill ha med en mycket formstark häst ifall det skulle bli riktigt bra tempo på loppet och det är 10 Credit Fayline. Han har avslutat sylvasst bakom Mr Chicago i de två senaste loppen och skulle det klaffa en bit här så kan han ta hem det. Magnus Jakobsson som tränar och kör är dessutom en mycket duktig kusk som kör i ett härligt flyt för dagen!

Hoppas på vingel för 8 Tidied Accelerator och hoppar över honom på DD spelet.

Rank: 6,10,8,4,12,11

 

DD förslag

I DD-1 streckar jag fyra hästar: 4 Amaru Boko, 6 You Bet Hornline, 8 Sanity och 9 Iceland. DD-2 låser jag med 6 Mr Chicago och 10 Credit Fayline.

DD-1: 4,6,8,9

DD-2: 6,10

8 kombinationer (vill man banta systemet så rekommenderar jag att låsa DD-1 med 4 och 9)

Min raka: 9-6

Min roliga: 9-10

 

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 4,6,8

Tvilling DD-2: 6-10 (men det oddset lär inte vara spelvärt. Vill man chansa så sätt u-häst 10 mot 4,8,11,12)

 

Tips till V75 kommer senare idag eller under förmiddagen imorgon!

 

Tänkte avsluta med några drag till Extra V75 från Charlottenlund på Söndag, en omgång som kanske egentligen är lite mer intressant än  Östersunds.

I V75-4 startar 4 Ray-Ban som var ett rejält skrik på Solvalla senast. Då hade han inte sin bästa dag men jag tror han kan få sin revansch nu när det är hemmabana. Har inte en aning om vad han kommer ligga på streckmässig men han känns tidig i det gänget.

V75-5 tror jag 5 Zonguldak vinner. Hög kapacitet. Sköter han sig så är han med där framme.

9 Dreams Take Time tror jag rundar till vinst i V75-6, helt enkelt.

Vinner V75-7 tillika Copenhagen Cup gör 4 Commander Crowe. Om han inte provstartar som ett skevt cykelställ denna gången så tror jag han vinner detta. Såg fin ut i loppet senast och blev fast med en del sparat. Har han bara tagit det på rätt sätt och inte har ont av hältan så vinner han här. Gigantiskt kuskplus med Örjan Kihlström i sulkyn. Värst mot kanske 7 Quinoa Du Gers är. Bazire gör sig nog inte besväret att åka till Lunden om han inte tror på bra chans. Skulle loppet bli överpaceat så kommer 10 Noras Bean flygandes över upploppet.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSugen på att börja Travblogga?
Nästa artikelInför EXTRA V75: Commander Crowe jagar revansch!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.