Dagens Dubbel Romme 31/3-2013

247

Igår satte vi DD till fina 80,63 ggr degen! Mitt skrällförslag Fisher King fick ryggar att gå en bit på sista varvet och när han satte in slutspurten så var det ganska klart då han brukar hålla farten in i mål. Härligt att se glädjen hos Josefin Johansson i vinnarcirkeln.

Mitt drag Inix Jubb hade inget flyt och han fick ett lite märkligt lopp som ändade i galopp. 

I DD-1 segrade Digital Ink på ett mycket övertygande vis. Han fick gå utvändigt om Västerbo Paymyday men jag var egentligen inte speciellt orolig. Digital kopplade enkelt grepp på Västerbo och My Golden som fått gå med i andra utvändigt hängde med bra men hade inte krafter nog att utmana. Istället var det Pine Cool från stall Melander som var den som kunde gå i närkamp sista biten men han kunde inte hålla ihop aktionen sista biten över upploppet och kort före mål galopperade han. Smaskiga 1.12,9 blev vinnartiden för Digital Ink och i nuläget är han Sveriges mest intressanta fyraåring. Dessvärre är han inte anmäld till några årgångslopp men jag tror han kommer växa in fint i de högre klasserna under året. 

Nu kör vi veckans sista DD-tips som är signerat Romme. En spännande och kul vecka med fetodds har det varit och vi får hoppas det kommer fler gånger. Nästa vecka återgår vi till det normala med DD-tips onsdag och lördag. 

 

DD-1

Det första DD loppet är en öppen historia sedan 1 Belgrado blev struken. Jag tycker egentligen inte att det finns någon som är chanslös även om det finns de med bättre och sämre chans. Jag har svårt att se att det blir något riktigt tempo på loppet då det inte finns någon/några grovjobbare med i fältet. Det finns flera duktiga stayers men ingen riktig tanks. Ett gäng med farbröder och en moster är vad detta loppet består av. Favorit i nuläget är 6 Macho Gossip men jag köper inte det rätt av. Han kanske kan få spets från sitt springspår och då kan han bli svår att hinna ifatt men jag litar inte på det. Jag tänker spika i DD-2 och därför blir det att måla på lite här i DD-1. Mitt tips ger jag till 5 BWL Champion som får Björn Goop i sulkyn för andra gången på rad och senast blev det delad seger med Carambole P mot ganska bra motstånd. Carambole P slog ju Mr Picolit ifjol men blev diskad för en trång situation. Men BWL Champion har formen på topp och han är inte så tokig från start så det kan bli en bra position direkt.

Bakom vill jag ha med ett gäng kusar. 2 Robin Ru vill jag egentligen inte betala för men han är väldigt lite streckad och dessutom är det Erik Adielsson upp denna gången, kraftigt kuskplus! Risken är dock att ekipaget hamnar en bit bak. 3 Natural Wonder är ganska rejäl och tål att göra lite själv i loppet, tidigt bud. 4 Cloria Vicitis håller fin form och får han ett lopp på rulle kommer han att spurta ner många över upploppet. 6 Macho Gossip ska med men är inte speciellt intressant som favoritspelad. 7 Kick Party är värd en liten slant då han har ett intressant läge med springspår. Han är inte så tokig och kan vara med och hugga i detta gänget. 10 Goldomaster är det en hel del snack om och han är en bra stayer. Får chansen då han inte är speciellt betrodd. 11 Ted Blågul velar jag mellan att ta med eller lämna utanför. Visserligen vann han silverdivisionen från just elftespåret vid senaste vinsten men då var spökade ju banan rejält. Jag tror inte han gör om den prestationen men frågan är om jag vågar chansa bort honom.

8 Jill Tilly tycker jag inte är intressant spelmässigt då hon har rygg på Robin Ru i starten och risken är stor att hon hamnar för långt bak från start.

Rank: 5,3,4,6,10,11,7,2

 

DD-2

Här tänker jag inte krångla till det. Bästa hästen är 6 Caddie Gallant som har formen på topp. Han är nedstruken ett spår nu och här är det bara för Jorma att köra framåt och jag räknar med att han vinner detta oavsett om det blir ledningen eller dödens. Värsta motbudet är 9 By Air som är riktigt bra och som har utvecklats hos Svanstedt. Men jag vill ändå se honom slå Caddie Gallant innan han får chansen.

En varning vill jag utfärda för något av en favorithäst: 12 Stein Daylight. Han är en tuffing som tål att göra en del grovjobb och skulle det bli ett tempofyllt lopp så kommer han att flyga förbi många till slut.

Rank: 6,9,12,11,1,

 

DD förslag

Det är inga speciellt roliga odds att spela med om man som jag tror att Caddie Gallant vinner DD-2. Jag tycker man ska spela en mindre bong och kanske spara slantarna till en mer intressant DD omgång. Jag tänker sålla en del i DD-1 och ge förslag på vilka kombinationer jag tycker är värda ett spela lite på i alla fall. Jag vill ha med: 5 BWL Champion, 3 Natural Wonder, 4 Cloria Victis, 10 Goldomaster och 7 Kick Party. 6 Macho Gossip tycker jag inte är spelvärd till ett odds som troligtvis hamnar under 10 ggr och 11 Ted Blågul är för hårt betrodd från det läget för att vara intressant spelmässigt.

I DD-2 går jag på Caddie Gallant och spikar. Men jag vill gärna sätta några guldslantar på 9 By Air och 12 Stein Daylight bara för att de kommer att ge ett ganska bra odds. Kombinationsförslag finner ni som vanligt nedan.

DD-1: 3,4,5,7,10

DD-2: 6

5 kombinationer. Jag tycker att man kan fördela insatserna lite på de olika kombinationerna. 5 kan man lägga lite mer på medan 3,4 och 10 kan vara värda aningens mindre insats. 7 Kick Party rekommenderar jag att satsa ett par guldslantar som mest då han är en riktig kantboll.

DD-1: 5

DD-2: 9,12

2 kombinationer. En liten chansbong tycker jag 5 mot 9 och 12 är värd.

Min raka DD: 5-6

Min roliga DD: 7-6

Tvilling DD-1: u-häst 5 mot 3,4,7,10

Tvilling DD-2: 6-3 (en chansning. Bra odds och ett kul spel!)

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNy uppvisning av Digital Ink
Nästa artikelPrästen (Andra delen)

4 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.