Ny uppvisning av Digital Ink

190

digital_ink

1.12,9 över full distans – från dödens!
Fyraårige Digital Ink glänste mest av alla påskafton.
– Ändå kanske han inte var jättetrött heller, det är en fantastisk tid, sa kusken och tränaren Stefan Melander.
Digital Ink har inlett 2013 strålande och på Påskafton lade Stefan ”Tarzan” Melanders läckre fyraåring ett högklassiskt gäng på rygg när han vann Påskägget på Gävletravet och 200 000 kronor.
Stefan Melander satt nöjd utvändigt om ledande 75-oddsaren Västerbo Paymyday och genom slutsvängen kopplade Digital enkelt greppet. Över upploppet försökte stallkamraten Pine Cool att utmana men när han galopperade kort före mål blev segern till slut överlägsen för Digital Ink. Tvåa blev My Golden och tredjepriset gick till Västerbo Paymyday.

”Otrolig häst”
Segertiden från dödens blev 1.12,9 över distansen 2140 meter, autostart, och Digital Ink har nu imponerat rejält i årets båda starter.
– Det är en otrolig lunk i honom. Jag ville egentligen inte ligga i dödens men han fick gå i sitt eget tempo och det vart ett jämnt 1.12-tempo, sa Stefan Melander och fortsatte.
– Det är en otrolig häst, fantastiskt fin helt enkelt. Sen vet man ju inte om han kommer att utvecklas ytterligare. Vi har fantastiskt bra hästar i det här landet.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.