Dagens Dubbel Solvalla 10/4-2013

209

DDONSDAG

 

Sportsligt sett var Mantorps V75-omgång mycket bra med flera riktigt fina prestationer. Spelmässigt inte lika bra. Det blev låg utdelning på 7 rätt och det enda positiva är väl att det blev dubbel jackpot till lördagens V75 omgång på Färjestad (en bana som väl förövrigt måste vara en av Sveriges tråkigaste…). 

Jag trodde faktiskt inte att Oasis Bi skulle varit SÅ bra i DD-1 men han var helt överlägsen, en mycket imponerande insats. Björn Goop har efter loppet sagt att Oasis Bi hade funkat bra i Olympiatravet! 

I DD-2 blev det lite stallkörning då Jörgen Sjunnesson körde sig till spets med Obi Wan för att sedan släppa till en anfallande Pingus Vang med Jorma Kontio i sulkyn. Visserligen är Obi Wan bättre med ryggresa men det var ändå ganska uppenbart. Ludde lät inte attacken med Opitergium vänta alltför länge och på sista bortre lade han tuff press på ledande Pingus Vang vilket skapade en mycket fin lucka för Obi Wan som smet ut i andraspår. In på upploppet kopplade Opitergium greppet på Pingus Vang men var helt chanslös att stå mot spurtfenomenet Obi Wan som enkelt tog hem vinsten. Riktigt bra häst! Han går med i stort sett i alla tempon om han får rygg att gå i och har alltid en trudelutt till slut, imponerande.

DD:n satt ju men oddset blev futtiga 8,35. Vi hoppas på lite bättre i afton.

 

DD-1

1 Digital Darling har inte riktigt fått till det på slutet men kan bättre och ska räknas från det fina läget. Jag tror hon tar spets och leder runt om. Men jag vågar inte gå rätt ut på henne när 8 Oolong är med i loppet. Den inställningen och spurten som Oolong visar varje gång är grym och han kan mycket väl vara först även ikväll.

Vill även ha med en outsider och en skräll på bongen. Outsidern är 9 Twigs Tiffany som fått pusta lite efter täta starter. Formen rapporteras vara intakt och hon är nog med i segerstriden. Intressant smygläge.

Skrällen är 12 Quick Razz som gör årsdebut och återkommer efter vila. Lite svårbedömd men rapporterna går i dur och han uppges träna riktigt bra och han ska vara väl förberedd. Jag tycker det låter lite spännande och tänker ge honom chansen även om jag är väl medveten om att tränaren Jan Hellstedt inte är den som sparar på orden och optimismen.

Rank: 1,8,9,12

 

DD-2

Årets bästa fyraåringslopp, riktigt bra klass. 1 Chapeau blir min förstahäst trots att det är årsdebut och första start efter vila. Men det låter som att han är väl förberedd och ska räknas direkt. Snabb från start och jag tycker det skulle vara intressant att se honom i spets. Men det finns risk att Erik släpper till en Tarzan kuse då formen är något svårbedömd. 3 New York US och 5 Nato Dream är Melanders vapen på framspår och båda har lopp i kroppen och är på väg uppåt i form. Jag är inte säker på att de körs offensivt men blir inte heller förvånad OM de gör det heller, det är ju Melander tränade hästar… Men spelmässigt är de två kusarna iskalla och med risk för att spricka så chansar jag bort dem och väljer istället att låsa loppet med Chapeau och en bakspårskuse som det låter mycket bra kring: 11 Quid Pro Quo. Han är väl förberedd och även om det inte lär bli något offensivt upplägg så andas Svante Båth en hel del optimism. Han säger att detta såklart inte är det viktigaste loppet i år men samtidigt så åker han till Valla för årsdebuten och då brukar han ha på fötterna. Jag hoppas det blir lite tempo på loppet och då kommer han flygandes längst ut.

Rank: 1,11,3,5,12,9,10

 

DD förslag

Jag vill ha fyra hästar i DD-1: 1 Digital Darling, 8 Oolong, 9 Twigs Tiffany och 12 Quick Razz. DD-2 låser jag på 1 Chapeau och 11 Quid Pro Quo.

DD-1: 1,8,9,12

DD-2: 1,11

8 kombinationer

 

Min raka DD: 1-1

Min roliga DD: 9,12-1,11

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 1,8,12

Tvilling DD-2: u-häst 1 mot 9,11,12

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.