Dagens Dubbel Solvalla 14/8-2013

260

DDONSDAG

 

Nahar och Berghan hade inga problem att lösa sin behagliga uppgift i lördags och vann enkelt. Samma sak kan dock inte sägas om Outlaw Merci i den andra dubbel avdelningen. Jag tycker att Toni Ylitalo körde bort vinsten medan John Östman visade att han tillhör en av de bästa kuskarna i Norrland. Han tog ett initiativ med Sundsvik Saigon och körde sig till spets och vann loppet. Ylitalo hade flera chanser att gå ut i andraspår och han hade fått överta spets om han kört till. Men kanske kändes inte Outlaw som allra bäst och när han väl kom ut så hade han gott om tid att gå fram utvändigt och koppla greppet. Borde ha vunnit för att få ett bra betyg tycker jag. Men ingen skugga över det vinnande ekipaget, gjorde allt rätt.
I afton bjuds det på absolut toppsport på Solvalla då Jubileumspokalen och Legendloppet ska avgöras. Men de övriga fem loppen håller även de väldigt hög klass och jag tror och hoppas att det blir en magisk kväll som sent ska glömmas.
Nedan följer tips till kvällens dubbel och även ett V75 system förslag. 

 

DD förslag

Ett grymt bra fyraåringslopp inleder dagens dubbel och favorit blir 2 Magic Tonight som senast fick vinna i sin tredje start på svensk mark. Mycket talar för att han kommer till spets och kan dirigera detta loppet men jag hoppas han kan få lite mothugg av 5 Indigious och 8 Digital Ink. Jag vill dubbla systemet med 9 Chelsea Boko som ännu inte fått till det i år men som har gjort flera bra insatser. Intressant smygläge nu och med lite tempo så kommer Chelsea att fälla många till slut.
Om fyraåringsloppet som inledde dubbeln är bra så vet jag inte vad man ska kalla årets upplaga av Jubileumspokalen. Vansinnigt bra! är det som dyker upp i huvudet. Två elitloppsdeltagare och en Sweden cup- och St Michel Ajo vinnare är bara ett axplock av det startfält som bjuds. Såvitt jag vet så är det Varenne som har löpningsrekordet på 1.11,2 från 2002 års upplaga och det blir svårslaget ikväll då det troligtvis ska regna en del men om banan inte blir alltför kladdig hoppas jag på en tid under 1.12.
1 Occhione Jet blir favorit och kan han hålla upp spets så blir han svårslagen. MEN det är inte helt säkert att han kan svara ledningen, 7 Panne De Moteur är väldigt startsnabb och trycks han av så kan han lura alla på spets. Given på en garderad bong och faktiskt min förstahäst i loppet. Jag fyller dock på med fyra hästar till bakom Panne och Occhione. 2 Owens Club var senast ute i Hugo Åbergs men dessvärre var tränare och kusk Pietro Gubellini mer upptagen med att köra på allt och alla i det loppet snarare än att ge hästen ett bra lopp. Nu har de ett perfekt utgångsläge och skulle det lösa sig och om Gubellini kör med rätt huvud så kan Owens Club skrälla, se upp!
9 Edward Ale har Petri Puro matchat väldigt snyggt och det är en häst som går en väldigt intressant säsong till möte 2014. Om han får vara frisk och kan tävla på samma nivå som i år så lär vi få se honom i flera stora lopp 2014. Här ska han definitivt räknas tidigt.
11 Opitergium har inte fått till det i år men ändå gjort flera mycket bra insatser. Jag tycker han fortsätter utvecklas hela tiden och vi har inte sett botten i honom ännu. Uselt utgångsläge men ska inte glömmas.
Och ett ännu sämre läge har 12 Brad De Veluwe fått. Kullens kung har mött den yppersta eliten i år och blandat lite i sina insater men överlag gjort det väldigt bra. Från sämsta läget ska det naturligtvis en hel del tur till för att han ska segra men om någon ska lösa det så är det finska monstret som ska göra det.

DD-1: 2,9
DD-2: 1,2,7,9,11,12

12 kombinationer (spikar man 2 Magic Tonight i DD-1 så blir systemet på 6 kombinationer)

Min raka DD: 2-7

Min roliga DD: 2,9-2

 

Tvilling DD-1: u-häst 2 mot 1,9,10
Tvilling DD-2: u-häst 2 mot 1,7,9,11,12

 

V75 system

V75 inleds med Ahlsells Legends, loppet där nio kuskar med legendstatus möts. Några av dem har vunnit en, för att använda ett engelskt uttryck, shitload av lopp. Har inga exakta siffror men någonstans runt 40.000 segrar har kuskarna tillsammans. 40.000! Det lär väl aldrig tidigare ha hänt. 16.600 av dessa har Heinz Wewering själv bärgat och det är lite svårt att greppa det hela. Jag försöker komma på något att jämföra det med men inget dyker upp som är värdigt nog att jämföra med. Detta är väl så nära religion som man kan komma i travsport. Spännande är bara förnamnet. Såklart fattas det en hel del legender men jag tycker vi ska vara nöjda. Det enda som hade varit aningens mer intressant vore att lagt loppet över lång distans men man kanske tog i beaktning att några av kuskarna faktiskt skulle hinna somna till 😉
Loppets favorit rattas av Stig H och heter Jaguar Broline och går ut från bricka 7. Det låter som att Flemming Jensen har filat rejält på Jaguaren och satt honom i toppskick och blir inte Stig H släppt till spets så tror jag han sätter sig i dödens, en position som han känner till väl. Jag vill dock inte spika utan tänker fylla på med två hästar bakom, 4 Balticas Yahoo och 9 Kalle Quivivra. Balticas Yahoo har väldigt hög kapacitet men gör sig själv inte alltid rättvisa. Formen är god och det ska bli mycket spännande att se vad Heinz Wewering kan uträtta i sulkyn.
Kalle Quivivra är i riktigt bra form och var mycket nära att slå Jaguar Broline senast. Nu är det ju inget kuskplus men Helen Ann Johansson är enda kvinnan i loppet och kanske kan hon sitta och vänta kallt medan de med lite mer testosteron (merparten har dock säkert förverkat det mesta av blyet i pennan. Nej, nu var jag inte snäll men det är med glimten i ögat 😉 ) kör mot varandra. Jag tror säkert Kalle Q kommer fälla en hel del sista biten, kanske alla.

3 New Line är favorit i den andra avdelningen men jag köper inte honom rätt av. Jag vill ha med ytterligare fyra hästar: 2 Caddie Comet, 4 Haraldinho, 6 On Track Piraten och 7 Juggle Face. Jag tror mest på Haraldinho och Juggle Face.

V75-3 är Sto-EM och här gör tolv mycket fina damer upp. Svårlöst och jag tar fram målarpenseln och streckar åtta hästar: 1 Dileva Käll, 2 Save The Quick, 3 Vendi, 6 Beatasine, 9 Canaka B.F, 10 She Loves You F.I, 11 Prussia och 12 Princess Griff. Personligen tycker jag det ska bli intressant att se Dileva Käll i sin första start för Daniel Redén men det är svårt att inte tippa 2 Save The Quick som vinnare från det utgångsläget. Mitt drag i loppet är 9 Canaka B.F som för första gången får Johnny Takter i sulkyn. Kan absolut skrälla till ett glatt odds!

När 4 New Moon Face blev struken i V75-4 så känns det som att 5 Rosemary Gar kommer bli svårslagen och jag krånglar inte till det utan sular dit en spik!

När jag ändå har hammaren framme så fortsätter jag att nagla i en spik även i V75-5. 9 Love N’Hate låter Svanstedt väldigt nöjd med och det är upplagt för en riktigt Svanstedtare. Hon har lopp i kroppen efter ett uppehåll pga en knäoperation och då det kanske värsta motbudet fick spår 11 (Britt Hudson) så tvekar jag inte att spika. Värst emot från framspår tycker jag 1 Latitude Broline är.

I den sjätte avdelningen streckar jag samma två som på dubbeln, 2 Magic Tonight och 9 Chelsea Boko, och fyller på med en tredje kuse: 8 Digital Ink. Det är ändå Digital Ink som har visat mest sett till tider och det är trist att spricka på honom om det nu råkar visa sig att han helt enkelt bara är bäst.
På ett mindre system spikar jag Magic Tonight.

I den sjunde och avslutande avdelningen streckar jag samma sextett som på dubbeln: 1 Occhione Jet, 2 Owens Club, 7 Panne De Moteur, 9 Edward Ale, 11 Opitergium och 12 Brad De Veluwe.

V75-1: 4,7,9
V75-2: 2,3,4,6,7
V75-3: 1,2,3,6,9,10,11,12
V75-4: 5 Rosemary Gar
V75-5: 9 Love N’Hate
V75-6: 2,8,9
V75-7: 1,2,7,9,11,12

2160 rader/1080:- (spikar man även 2 Magic Tonight i V75-6 så blir systemet på 720 rader/360:-)

 

Lycka till!

/Andreas Johansson