Dagens Dubbel Solvalla 1/5-2013 (Sköna Maj välkommen)

216

DDONSDAG

 

Det var sannerligen inte mycket som stämde med min analys av lördagens DD. Det som kändes kanon på förhand förbyttes i en känsla av paddla nerför en flod och plötsligt inse att strömmen börjar bli väldigt stark. När jag insåg att Dead Wood skulle springa hem DD-1 från dödens så var det som att sitta där i kanoten och lite längre fram se var floden byter läge från vågrät till lodrät och förstå att det inte är någon idé att kämpa mot. Och naturligtvis så åker man rätt utför fallet i DD-2 när det visar sig att BWL Champion spurtar hem vinsten, en kuse som jag spelat några gånger men gav upp på denna gången. Det är underbart att vara spelare. 

Men det där har vi lämnat bakom oss nu och i afton ska vi minsann ta revansch.

 

DD-1

Även fast det är årsdebut för 1 Formula One så talar mycket för seger här. Reijo Liljendahl låter klart uppåt och har säkert vässat honom rejält inför denna starten. Har mycket svårt att se någon ta en längd på honom när startbilen släpper och från ledningen är han hästen att slå. Jag spikar. Värsta motbudet är 4 Friction som fick en rejäl urblåsare senast. Jag tror inte Tarzan kör på det viset denna gången och även om Friction är en grym häst så har jag svårt att se honom slå Formula One från dödens. Egentligen är det bara Friction som har styrkan att gå upp i dödens och trycka men jag får verkligen ingen feeling för att han kan slå F1.

Bakom dessa två är det öppet. Redén låter väldigt nöjd med 8 Hard Livin och som hans hästar går är nästan ingen säker. Platsbud om han hittar bra slagläge.

Rank: 1,4,8,2,7,6

 

DD-2

Här gäller det att ta ställning. Antingen spikar man storfavoriten 5 Alfaz Del Pi som det låter klart uppåt på från stall Nurmos eller så plockar man med en hel hög bakom. Jag rekommenderar definitivt att gå mot. Hästen är orutinerad och gör första starten över lång distans. Visserligen finns det en risk för att han får överta spets och styra och ställa som han vill men jag vill ändå gå mot honom när han möter en hel del kvalificerade motståndare för första gången och är så stor favorit.

Mitt tips ger jag till 3 Charmör Band som får Örjan i jollen. Låter bra från stallet och han satt fast med rubbet senast. Tror att Kihlström lotsar in honom till vinst.

Bakom honom streckar jag sex kusar. Jag tar med 5 Alfaz Del Pi men oddset med honom blir löjligt och man får själv avgöra om man vill lasta in mer på den kombon eller om man helt enkelt inte vill betala för honom.

De andra fem hästarna är: 1 Certification (har gått mycket bra i Tommy Zackrissons regi, ska bara lösa sig från innerspåret), 4 Zertex (rätt så fin fyraåring som ska bli intressant att se över 2640m, tror han kan vara lite gynnad), 9 Frisco Flame (mycket tidigt bud, fin häst som har fått ett perfekt läge. Kommer avsluta starkt), 10 Whosyourdaddy (toppform, kan segerstrida om det löser sig från bakspåret), 12 Zonguldak (stallkamrat med Charmör Band och är nog en bättre häst men läget sätter ner chanserna. Löser det sig med tempo och ryggar så spurtar han vasst. Såg riktigt bra ut senast på Årjäng).

Rank: 3,9,5,1,12,4,10

 

DD förslag

Jag spikar 1 Formula One i DD-1 och streckar sju kusar i DD-2: 1 Certification, 3 Charmör Band, 4 Zertex, 5 Alfaz Del Pi, 9 Frisco Flame, 10 Whosyourdaddy och 12 Zonguldak.

DD-1: 1

DD-2: 1,3,4,5,9,10,12

7 kombinationer

Tvilling DD-1: Testar en liten slant med en rak tvilling på 1 Formula One och 8 Hard Livin.

Tvilling DD-2: u-häst 3 mot 1,4,5,9,10,12

Drag till V86: Glöm inte bort 6 Kentucky Love i V86-4, klart streckvärd. V86-1 vinner 4 Johnny B.Kemp men se upp med 3 Kalle Quivivira om det skulle bli tempo på loppet, bra form!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

 

Föregående artikel"1350 meter visar att vi vill ligga i framkant"
Nästa artikelV86 Solvalla 1 Maj 2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.