Dagens Dubbel Solvalla 15/5-2013

234

DDONSDAG

Caddie Gallant var överlägsen i DD-1 i lördags men Joker Stursk var en besvikelse i DD-2, han får långt ifrån godkänt för den insatsen. Istället var Stay The Night och Kaka A.T starkast över upploppet och de fick dela på segern. Två bra insatser och Stay The Night var jag lite inne på men avslaget på Kaka höll jag på att få äta upp.

Lite besviken på mig själv också för jag borde åtminstone ha kunnat få in tvillingen i DD-1 och det var ett hyfsat odds på den. Skärpning!

 

DD-1

6 Digital Ink har en vettig uppgift framför sig i DD-1 och han kan ta hem detta även om det blir dödens. Men just av den anledning, att han kan få harva i dödens, så vill jag gardera. 3 Claes Boko är en mycket fin fyraåring i bra form. Glöm galoppen senast, då slog han sig på knäna. Felfri så hittar Erik en bra position och då blir det åka av sista femhundringen. Vill även ha med 7 Delicious U.S som ska få en resa i kön men klaffar det lite så rapporterar tränare Redén att hon är väldigt rapp i benen och kommer fälla många till slut.

Mitt drag i loppet är utan tvekan 9 Premier Kronos. Han är totalt bortglömd denna gången. Senast var han ute i kval till kungakannan och blev fyra i mål men han var i stort sett på linje med de tre första i mål och endast ett huvud från att kvala in till finalen. Kraftig skrällvarning. Det är kusken emot som jag ser det…

Rank: 6,9,3,7

 

DD-2

Det avslutande loppet är en ganska öppen historia. När jag läser lite intervjuer så tycker jag det låter som att det finns en del starka ston i fältet och det kan bli lite tryck på det. Mitt tips ger jag till en fin häst som dock inte alls är speciellt betrodd och det är något av ett kantbollstips men jag tror inte hon har mycket sämre chans än någon annan: 4 Global On Fire. Gick väldigt bra i sitt senaste lopp även om det var mot betydligt enklare motstånd än detta. Såg ut att vinna enkelt och med en del krafter sparade. Chansspik för den modige.

Bakom Global On Fire är 3 Gyllenberg tidigt bud, kan komma till spets. Men jag tror hon kan få lite tryck på vägen och jag analyserar loppet som att hon inte håller hela vägen. 8 Engla Håleryd är en tuff dam som gynnas av högt tempo men hon kan göra loppet själv annars, mycket tidig.

Slår även ett litet slag för 9 Sharp Concorde som har bättre form än raden. Har en vass speed till slut och skulle det klaffa så fäller hon många till slut.

Rank: 4,8,3,9,12,15

 

DD förslag

Jag vill strecka fyra hästar i DD-1: 3 Claes Boko, 6 Digital Ink, 7 Delicious U.S och 9 Premier Kronos. I DD-2 chansspikar jag 4 Global On Fire på en bong och på en mindre vill jag ha med 8 Engla Håleryd och 9 Sharp Concorde. Men DD-2 är ett väldigt öppet lopp.

DD-1: 3,6,7,9

DD-2: 4

4 kombinationer

 

DD-1: 3,6,7,9

DD-2: 8,9

8 kombinationer

Jag rekommenderar lite mindre insats på denna. Kan även delas upp på två bongar då 9 Sharp Concorde är en riktig rysare som man kanske inte ska lägga mer än en femma eller tia i insats.

 

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 3,6,7

Tvilling DD-2: u-häst 4 mot 1,3,8,9,15

 

Drag till V86: I V86-4 låter det som att många är väldigt nöjda och ganska uppåt vad gäller chanserna för deras hästar och då är det inte säkert vägen fram till spets blir så enkel för 7 Callela Loyalty. Jag tror betydligt mer på 14 Trailing Edge som det låter bra på från stall Melander. Se upp!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.