Dagens Dubbel Solvalla 20/3-2013

202

DDONSDAG

 

DD loppen i lördags höll rätt så bra klass men blev inte superspännande. Dessvärre galopperade Francais Du Gull i startrusningen men den starten borde aldrig ha blivit släppt. Både Erik Lindegren och Björn Goop var inte anslutna bakom bilen när det var 100 meter kvar till start men man blir ju inte helt överraskad. Norge… Mr Picolit spetsade, släppte till Beanie M.M och även fast Picolit inte travade som bäst i de snäva svängarna så räckte det långa upploppet när Åke vred ut och tryckte plattan i mattan. Segern blev enkel och Mr Picolit visade att han säkert blir att räkna med i högsta klassen.

I DD-2 tog Belgrado hand om ledningen och det fanns egentligen ingen anledning att släppa till någon men Frode Hamre ville annat och gasade till med Broadway Legs och körde sig till spets (Takter försökte svara med Belgrado men han kunde nog inte köra för fullt när Hamre anföll). Därefter var loppet över och Broadway Legs var nog den hästen som imponerade mest på mig under dagen.

Oddset blev inte speciellt spännande och jag lyckades även med konststycket att INTE få med just den kombinationen på mina DD-förslag. Nya tag nedan!

 

DD-1

Jag tror 2 Oracle spetsar och egentligen finns det ingen anledning för Erik att släppa spets men risken finns att Oracle blir överrumplad. Främst är det startkatapulter som 5 Jasper Lane och 7 Shaq Is Back som utmanar om spets. Men jag ger tipset till Oracle och det är eftersom jag tror att han leder detta runt om. Vågar dock inte spika utan fyller på med värsta spetskonkurrenten, Shaq Is Back, och 9 Iceland som bör ha gått framåt med senaste loppet i kroppen. Iceland håller säkert ingen toppform men han kan vinna ändå om det klaffar.

Rank: 2,9,7,3

 

DD-2

Blandad kompott i detta lopp för hästar som tjänat 480.001 – 985.000. Bästa hästen är utan tvekan 8 Nato Dream men han gör årsdebut, är ganska orutinerad och har dessutom dragit sämsta spåret. Tufft att tro att han ska gå ut direkt och vinna här även om flera av motståndarna mest får ses som statister. Men denna gången står jag över Nato Dream som annars ska bli mycket spännande att följa under året, flygmaskin!

Tipset ger jag till 6 Jaguar Broline som jag hoppas att Flemming kör offensivt med. Kan vara en chansspik för den modige. Värsta motbudet ser ut att vara 11 Oolong som på slutet verkligen har visat vilken bra häst han är. Blir det bara lite tempo så flyger han lågt sista biten. Men jag håller en annan kuse som ett värre motbud till min tipsetta. 7 For Life blir lite bortglömd denna gången men även om han har ett kasst läge så hoppas jag att Jorma laddar framåt för det är inte så många som är sugna på att köra i spets och det kan bli bra för For Life.

Bakom lurar en hel hög med skrällar och outsiders som kan vinna om det klaffar men jag tror man klarar sig långt på 6,7,11 (och möjligtvis 8 också).

Rank: 6,7,11,8,2

 

DD-förslag

Jag tar tre hästar i DD-1: 2 Oracle, 9 Iceland och 7 Shaq Is Back.

I DD-2 blir det också tre kusar: 6 Jaguar Broline, 7 For Life och 11 Oolong.

 

DD-1: 2,7,9

DD-2: 6,7,11

9 kombinationer

 

Vill man banta systemet något så rekommenderar jag istället:

DD-1: 2,9

DD-2: 6,7

4 kombinationer

 

Min raka DD: 2-6

Tvilling DD-2: 6-7

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.