Dagens Dubbel Solvalla 21/8-2013

270

DDONSDAG

 

Som vanligt lite sent ute med tipsen, *grr*. Min ambition är egentligen att de ska ligga ute senast kvällen innan men ambition och verklighet går inte alltid hand i hand. Ska försöka bättra mig. Samtidigt så vill jag inte göra tipsen för tidigt heller utan gärna få med så mycket info som möjligt så det blir lite av ett dilemma. Ni som läser tipsen, hur vill ni ha det? Hör gärna av er med synpunkter.
I lördags sket sig DD:n och jag hade noll förhoppningar efter provstarten på D’One i E3 finalen tillika DD-1. Jag vill gärna ropa att man kanske borde strukit henne men man måste lita på både Kihlström och Walmann där och att de tar sitt ansvar. Samtidigt är det mycket pengar som står på spel och kanske går inte alltid hästens välmående i första hand. Men det är bara vaga spekulationer och inget som jag vill spinna vidare på. Jag lämnar helt enkelt det där hädan och konstaterar åtminstone att Le Mat var väldigt bra i DD-2 och att mitt drag Arazi Boko avslutade starkt till andraplatsen. Jag hade gärna sett att Örjan tagit en tidigare lucka på bortre lång men Örjan är Örjan 🙂 Dessutom spelade det ju ingen roll då dubbeln redan var körd :S
Nya tag i afton!

 

DD förslag

I DD-1 blir 7 Ponziopilato Stra klar favorit och det är nog bästa hästen men han riskerar att få göra grovjobbet. Jag tror han löser det men min förhoppning är att Markus Niklasson sitter bra till med 9 Nerone Bigi för han kan avsluta rappt. Kan slå av favoriten till slut. Låst och klart. 4 Steve Fourty kan vara ledaren men jag tror Ponzio slår honom från utvändig position om det krävs. Den jag är lite orolig för är 2 Spiegelei men han lär behöva lopp och är för hårt betrodd.
DD-2 är ett lopp för treåriga hästar där 6 Talk The Talk blir favorit. Hon imponerade senast när hon ganska enkelt vann från dödens på 15,1 och det inger viss respekt. Risken är att hon sitter i spets efter en bit men hon kan nog vinna ändå. Jag testar dock att låsa loppet med Talk The Talk och 9 Vernin Starlight som kanske kan få loppet om Talk The Talk tvingas till grovjobb igen.

DD-1: 7,9
DD-2: 6,9

4 kombinationer

Min raka DD: 7-6 (trist odds)

Min roliga DD: 9-6,9

 

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 1,2,4,7
Tvilling DD-2: u-häst 6 mot 3,4,9,11,12

 

Drag till V86: 9 Tidied Accelerator blir favorit i V86-1 men han har inte riktigt övertygat i de senaste starterna. Jag vill gardera med 4 Disco A.E, 7 Cayenne Käbb, 8 Kaffir Face och 10 El Sueco.
Kanske är 3 Ottens Fighter redan i mål i V86-2 men jag är inte lika säker. 1 Fakir Håleryd, 5 Crash And Burn, 9 Spring Break och 11 Ojos Del Salado vill jag ha med.
3 Ivar Sånna är klar favorit i V86-3 och jag tror det är rätt. Men tränare Hellstedt låter ändå inte tokuppåt och en gardering kan vara på sin plats. 2 Final Oak och 8 Breakbumper känns mest aktuella att gardera med.
V86-4 känns öppet och spelvänligt. Måla på så långt lädret räcker säger jag. 4 Claude Guegan är mitt drag.
3 Elvira Diablo tänker jag spika i V86-5. Ska gå barfota bak denna gången och med Untersteiner Jr. i sulkyn.
3 Pirro Bi är intressant i V86-6 men även svårbedömd. 2 King Express från samma stall gillar jag och det kan vara dags för honom. Skrällen kan 10 Verrazano Field vara, se upp!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet