Dagens Dubbel Solvalla 22/5-2013

287

DDONSDAG

 

I lördags satt DD:n men oddset var inte något som fick blodtrycket att rusa upp i höjden. 8,38 ggr degen blev resultatet efter att Erik Adielsson (O.P’s Flirt i DD-1) och Per Lennartsson (Democrat i DD-2) tagit varsin säker spetsseger. Democrat rusade undan till fina 10,6 på Gävles fina och snabba bana.

Dessvärre blev det inget av tvillingarna men kanske fick någon med sig Västerbo Mixedlove i V75-4 efter min varning för de båda Västerbo hästarna.

Nu är vi inne i Elitloppsveckan och det är några fina och spännande travdagar vi har framför oss på Solvalla. V86 och DD som vanligt på onsdag och sedan är det V64/DD på fredag, V75/DD på lördag och Extra V75/DD på söndag. Jag ska göra mitt yttersta för att hinna med lite DD och annat smått och gott till dessa dagar så håll utkik på här på Alltomtrav

Vi börjar med morgondagen, håll till godo.

 

DD-1

Jag väljer att gå på favoriten i DD-1, 9 Independence. Han har sett mycket fin ut på slutet och gjort flera bra insatser och har samlat ihop till en seger. Klart han är lite utelämnad till vad de andra hittar på men Conrad Lugauer lär inte sitta i kön och bida sin tid om tempot sänks. Det är ett lämpligt motstånd och jag tror han är starkast till slut.

Bakom är det öppet ifall man vill gardera. 6 High Leg snackades det en del om senast, då blev det galopp. Nu laddas han mot spets och är troligtvis värsta motbudet till Independence. Egentligen hade jag tänkt att spika Independence men känner mig nästan tvingad att ta med High Leg då han för första gången får Björn Goop i sulkyn. Goop bakom en Jörgen Westholm tränad häst för första gången har blivit succé många gånger. Låser loppet med dessa två.

Rank: 9,6,12,11,8,1

 

DD-2

Det låter ganska bra kring favoriten 3 Vamour Djob i DD-2 och risken finns att han spårar runt om. Men oddset blir trist och jag vill ändå göra ett frest att fälla honom. Det är en lång resa till Solvalla och hästen är orutinerad. Jag vill ha med några intressanta bud bakom. 5 Gigant Blue tycker jag har gjort två fina och starka insatser om än i lite enklare gäng än detta. Sundberg kan nog inte lägga sig i dödens och trycka här men skulle han servera hästen ett bra lopp så är han inte alls borta. Känns ganska stark och rejäl och tål att köras i andraspår. Travade strax över 1.14 på sista varvet i senaste loppet på Valla och han känns lite distansgynnad, se upp!

9 Escape Maneuver låter det bra kring från stall Melander, den tar vi med oss. Även 10 Yorkshire åker med, hon är stark och rejält enligt tränare Walmann och löser det sig bara från spåret så slutar hon långt fram.

Sista strecket ger jag till 12 Flushing Meadows som har hög kapacitet men som inte riktigt fått till det. Nu sitter Ulf Ohlsson upp och det är lite intressant då han har lyckats bra bakom Melander tränade hästar tidigare. Ulf Ohlsson är inte någon favorit, snarare tvärtom. Men just bakom Tarzans hästar och bakom hästar som har lite svårt att få till det har han lyckats. Halvstreck för kusken och halvstreck för hästens kapacitet= ett helt streck där vi hoppas på succé.

Väljer att stå över årsdebuterande 6 Elit Sund då han har varit borta länge och säkert behöver loppet. Det är dock en väldigt fin häst och skulle han vara nära formen direkt så blir han giftig.

Rank: 5,3,9,12,10

 

DD förslag

Låser DD-1 med 6 High Leg och 9 Independence. Den som vill banta systemet spikar Independence.

I DD-2 kanske det är dumt att gardera 3 Vamour Djob som det låter bra kring men oddset blir för tråkigt. Någon av 5 Gigant Blue, 9 Escape Maneuver, 10 Yorkshire och 12 Flushing Meadows hoppas jag fäller favoriten.

 

DD-1: 6,9

DD-2: 3,5,9,10,12

10 kombinationer (spikar man 9 Independence i DD-1 blir det 5 kombinationer)

 

Min raka DD: 9-5

 

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 1,6,8,11,12

Tvilling DD-2: u-häst 5 mot 3,6,9,10,12

 

Drag till V86: I V86-5 är det flera fina treåringar som gör upp. Favorit ser 2 Final Oak ut att bli och det kanske han ska vara men jag kommer gardera. 1 Rokkakudo var ute i ett tufft gäng senast och gick i mål på en fin tid. Smyger med och kan bli farlig till slut. Mest intressant tycker jag 7 Bearhawaii och 9 Marquis Ås är. Två riktigt fina treåringar som jag inte blir förvånad om de är etta och tvåa i mål.

I V86-3 tycker jag man måste ha med 2 Nissan Broline. Nedstruken till innerspår och hon gick riktigt fint senast.

V86-1 tror jag man kan låsa på 5 Ray Ban och 6 Prey Frontline. 2 Jeans N.Overhalls kommer Kim Eriksson säkert ladda mot spets med men det är inte säkert att de tar sig förbi invändige 1 Recation. En tuff öppning kan det bli och det gynnar Ray Ban och Prey Frontline. Den som får bästa position tror jag tar hem det inledande V86 loppet.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Airaksinen – En tränare att satsa på
Nästa artikelV86 Solvalla 22 Maj 2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.