Dagens Dubbel Solvalla 24/5-2013

288

Ingen lycka med onsdagens DD. Favoriten i DD-1, Independence, gjorde bort sig med galopp och hade troligtvis inte en av sina bättre dagar. Conrad Lugauer skyllde på banan efteråt men jag tror bara han var sur. Skickade en fråga på twitter till Halmstadtränare Marcus Lindgren, som var på plats under onsdagen, och frågade honom vad han ansåg om banan och svaret blev: Riktigt bra. Så där var nog Connie ute och seglade. Gillar verkligen inte när de aktiva beskyller banan för sitt eget eller hästens misslyckande, det sänder ut fel signaler till oss spelare. Kanske var det så att banan inte passade Independence men isåfall verkade han och Lugauer vara i stort sett ensamma om att tycka så.

DD-2 såg ut att bli en seger för favoriten Vamour Djob men han kunde inte svara de som kom spurtandes långt ut i banan då han inte hann se dem. Vann gjorde istället fine Elit Sund som verkar vara tillbaka i gott slag. Han lär vara ännu bättre till nästa start.

Lite extra DD tips har jag lovat och det ska även levereras. Fredagens kommer här och under morgondagen dyker tips inför lördag och söndag upp. Jag står även för veckans V75 tips så håll i er!

******Edit 24/5*****

Just nu sitter jag och skrattar åt mig själv. Jag har ju gjort DD tips till en DD som inte finns, hahaha. Kortslutning i hjärnkontoret. Hur kunde jag missa det 😀 Nåväl, jag tror jag låter tipsen ligga kvar här så att ni också får er ett gott skratt. Kan ju hoppas DD:n sitter iaf 😉

 

DD-1

Jag tycker 4 Handler gjorde ett bra lopp senast utvändigt om fine Open Mind Bi. Det kan bli tufft att ta sig förbi de invändiga men jag tror att Jorma kommer gasa en bit från start och jag tror Handler sitter i spets efter 500m. Jag chansspikar honom. Visserligen är det kanske lite vågat med tanke på att han segerstatistik inte är den mest imponerande men han känns klart på G och jag tror han kan gå en 11 tid och det bör bli svårt för övriga att nå honom.

Bakom känns det vidöppet och för den som vill gardera är det bara att måla på.

Rank: 4,2,5,7,8,10,11

 

DD-2

1 Rooibos gör första starten i regi Goop och uppges ha tränat bra inför detta. Björns bästa chans på fredagen säger han. Jag är dock inte övertygad om att han kommer få vara ifred i spets och därför vill jag fylla på med några intressanta motbud bakom. Westholms 6 Ukino Du Vivier är inte så tokig när han sköter sig och blir det felfri avgång från springspåret så kan han vara med och göra upp om det.

9 King Express är ingen tokig stayer och nu debuterar han för Reijo Liljendahl. Möjligt att han behöver något lopp för att vara på topp men jag skulle inte spela utan honom.

13 Utello De Chambre är i fin form. Kommer säkert göra ett bra lopp och kan vara med i segerstriden om det klaffar.

14 Sem Jafet är den jag tror mest på. En riktigt fin häst och en av Sveriges skickligaste kuskar och tränare i sulkyn. Jag är inne på att Sem Jafet rundar till vinst.

Sista strecket till 15 King Tilly som är en tuffing som tål att göra grovjobb. Svårbedömd form men han är bra i grunden och ska inte glömmas.

Rank: 14,1,13,9,6,15

 

DD förslag

Jag spikar 4 Handler i DD-1 och tar sex hästar i DD-2: 1 Rooibos, 6 Ukino Du Vivier, 9 King Express, 13 Utello Du Chambre, 14 Sem Jafet och 15 King Tilly.

DD-1: 4

DD-2: 1,6,9,13,14,15

6 kombinationer

Min raka DD: 4-14

 

Tvilling DD-1: u-häst 4 mot 9,10

Tvilling DD-2: u-häst 14 mot 1,6,9,13,15

 

Drag till V64: 4 Jitanes i V64-1 gillar jag. Ser ut att bli bortglömd och V64 kan inledas med en skräll.

I V64-2 tycker jag man måste ha med 1 Valetta Strix och 5 Garbo Sund.

Miljondraget kan 14 Exodus i V64-3 vara. Ett riktigt långskott men han har mött en del tuffa motståndare och detta loppet är inte mycket att hänga i granen, många kan vinna!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

Föregående artikelElitloppet – Världens största travfest i TV
Nästa artikelInför Elitloppet: Almenäs i Centrum

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.