Dagens Dubbel Solvalla 25/5-2013

292

DDLORDAG

 

Jag måste erkänna en stor fadäs men det är en ganska oskyldig fadäs som jag själv skrattade gott åt. Igår la jag ut tips till DD fredag men jag var lite väl snabb och gjorde DD tips till de två avslutande avdelningarna inom V64 på Solvalla. Men dagens dubbel går ju på Skellefteå 😀 Jag åberopar akut hjärnsläpp. Ni får gärna skratta lite åt mig och gärna med mig 🙂

Nu glömmer vi det och tar lite DD tips till imorgon istället.

 

DD-1

2 Ginger Belle spetsar troligtvis här och ska sedan köras i spets. Hon har ett gäng stentuffa konkurrenter mot sig och jag tror inte hon håller hela vägen. Tipset ger jag till 9 Caddie Gallant som har rygg på startsnabba Ginger Belle och bör sitta hyfsat till direkt i andraspår. Kommer gå ett mycket starkt slutvarv och jag tror Caddie Gallant nyper dem till slut.

Värst mot verkar Svanstedts jänkare 11 Mr Chicago vara, en häst som Åke har höga tankar om. Framtida gulddivisionsvinnare skriver han och då hajar man till. Men spelmässigt är inte Mr Chicago intressant på DD och jag står över honom på DD spelet. Däremot vill jag ha med 4 Parodie som inte alls är så tokig och läget är inte helt fel. Skulle Örjan hitta en bra position så har Parodie en pollett till slut.

Naturligtvis finns det flera hästar som kan vinna men jag nöjer mig med dessa. Nämner 5 Stein Daylight, som verkar ha hittat tillbaka till fin form, och 6 Credit Fayline som flög lågt senast.

Rank: 9,4,11,5,6,2,1,8,7,3,12,10

 

DD-2

Lördagens V75 avslutas med Harper Hanovers lopp, ett riktigt fint stayerlopp. Kanske tycker att det saknas några stayers av riktigt hård kaliber men ett fint fält ändå.

Ledningen tror jag 2 Nougat Ås tar då 1 Bubba Sting lär vara intresserad av ryggen. Johnny Takter kör säkert i spets och det känns väl inte otänkbart att det håller hela vägen för Nougat Ås är en riktigt fin och rejäl häst som trivs på distansen. Men det är inte läge att spika i mina ögon. Jag vill ha med fyra hästar bakom på DD: 1 Bubba Sting har Berghan sagt att det är en bättre chans än 10 Udos Oiler (som han måste köra då han deläger honom) och Bubba är en talang med en intressant säsong framför sig. Smyger med och hugger om det klaffar.

3 Parkin är riktigt snyggt inmatchad i detta loppet och säkerligen har Henrik Svensson och ägaren Björn Persson siktat hit. Är en häst med mycket fina kvalitéer och jag ger honom tipset. Strular det inte från innerspåret så är det en mycket bra chans.

4 Twigs Tarzan var en bra stayer redan hos Stefan Persson men hos Timo Nurmos har han onkeligen hittat nya växlar. Har varit borta en del inför detta men är väl förberedd och ska absolut räknas.

14 Spring Erom är en högkapabel häst på alla vis men diverse skador och annat skit har satt stopp för en del av hans starter och hade han fått vara frisk och fräsch hela tiden så hade han säkert haft betydligt mer pengar på kontot. Han uppges komma med bra form och han blir lite bortglömd här.

Jag står över 13 New Line och 15 I Saw You som båda är mycket kapabla och som har vapen att vinna detta men det blir för dyrt dd system. Ska man ta med en häst till så rekommenderar jag I Saw You som har knallform och nästan fixade en plats i elitloppet.

Rank: 3,4,2,1,14,13,15,12,9,10,8,5,11,6,7

 

DD förslag

Jag låser DD-1 på 4 Parodie och 9 Caddie Gallant. I DD-2 streckar jag fem hästar: 1 Bubba Sting, 2 Nougat Ås, 3 Parkin, 4 Twigs Tarzan, 14 Spring Erom.

DD-1: 4,9

DD-2: 1,2,3,4,14

10 kombinationer (vill man banta så spikar man 9 Caddie Gallant i DD-1)

 

Tvilling DD-1: 4-9

Tvilling DD-2: u-häst 3 mot 1,2,4,9,14,15

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.