V75 Solvalla 25/5-2013 Harper Hanovers lopp

271

V75TIPSET

 

Idag gästtippar jag, Andreas Johansson, V75. Veckans höjdpunkt vanligtvis men denna veckan är ju faktiskt höjdpunkten på söndag och det behöver man inte vara någon trav-Einstein för att räkna ut. Elitloppet ska avgöras och Solvalla invaderas av travmänniskor i alla kategorier. En fantastisk dag!

V75 omgången imorgon ser ut att kunna bli något av en favoritparad och framförallt Timo Nurmos har en handfull riktigt bra chanser. Vi ska försöka fälla någon av dem men risk för låg utdelning och naturligtvis så skulle ATG gotta sig rejält om det blev jackpot för 6 och 5 rätt så att de kunde krydda söndagens extra V75 med de pengarna. Men vi får göra vad vi kan för att jobba in lite deg. DD tips till lördag och söndag kommer senare under dagen. V75 tips följer nedan.

 

V75 Solvalla 25/5

 

V75-1

Jag tror det kan bli en fartfylld inledning av loppet. 1 Pantholops har inte visat upp startsnabbhet i de fyra starter hon gjort i Sverige men nu tror jag det är läge för Johan Untersteiner att trycka av för enligt uppgift ska hon ha varit rask ur startblocken i tidigare regi. Utmanas av 2 Beatasine, 4 Canaka B.F och Svanstedts duo (Nettan Palema struken) 6 Global Midnight och 8 Braås Palema. Det är dock frågan hur mycket krut de hästarna kommer offra från start.

Men jag är inne på att de samtliga får agera statister när 10 Tamla Celeber vrids på för fulla segel. Oavsett om Örjan avvaktar i kön om tempot är högt eller om han kör fram utvändigt så tror jag Tamla Celeber springer hem detta. I mina ögon är hon stenklar i detta sällskapet, spik!

Vill man gardera så blir det dyrt för det är många som kan vinna.

Rank: 10,1,2,4,5,6,8,9,3

 

V75-2

Mycket talar för att favoriten 2 Checco Boko tidigt sitter i spets här och sedan är han hästen att slå. Det kan bli en för tuff uppgift för övriga men det finns två mycket kapabla utmanare som dessvärre har blivit begåvade med sämsta lägena: 11 Rapide Marke och 12 Queasy. De är nedstrukna ett spår sedan 9 Hermes Laday blivit struken och det underlättar såklart. Rapide Marke imponerade senast när han sprang med i ett rejält uppskruvat tempo och sedan vreds på för attack och vann ganska överlägset på 12,8. Förste utmanare. Queasy var ute i kval till kungapokalen senast men galopperade bort sina chanser då. Han är rejäl på alla vis och kommer säkert att sänka sitt rekord över 2140a. Han är med i segerstriden.

En lite mer skrällbetonad häst ska vi också ha med. 6 Caramella B.F är inte alls så tokig och skulle hon få en vettig position i andraspår så kommer hon avsluta rappt, se upp!

Rank: 2,11,12,6,3,4,5,10,8,1,7

 

V75-3

Ganska svårsiad spetsstrid här. 1 Tidied Accelerator är ju inte rask nog att spetsa utav egen kraft men med hjälpa av solfjädereffekten kanske han kan hålla ut dem. Dock inte speciellt troligt. Snabbast är 3 Joker Stursk, 6 Main Kronos och 7 Allaballakaitoz men jag tror inte någon av dem vill köra i spets om det kommer dit. 5 Oolong är inte så tokig från start och min känsla är att Örjan kommer ladda en bit och eventuellt få överta spets. Men om Tidied Accelerator skulle ta sig loss så får han säkert överta om Tarzan ställer en allvarlig fråga.

Svårt lopp om det inte är så enkelt att Tidied Accelerator tar sig ut och bara vinner. Men för att få lite värde på spelet så måste vi försöka fälla honom. Jag tror att Oolong är allra bäst bakifrån, det är via avslutning från köposition som jag tycker han gjort sina bästa lopp och därför hoppas jag att 9 Going For Gold Zaz kan ta ner honom till slut. Han har utvecklats fint i år och gjort flera fina prestationer. Senast blev han lite rullig i travet och gick över i passgång innan galoppen. Han var inte trött i det läget och hade varit nära vinnaren i mål utan galoppen. Har ett spännande läge här och ska räknas tidigt.

10 B.W.L Champion har absolut knallform. Segrade i Bjerke Cup senast och han har verkligen sett fin ut på sistone. Kommer säkert gå med i ryggar in i det längsta och sedan har han en sylvass avslutning. Utmanar vid klaff.

12 Burning Line Gral är en härlig travare. Går från de flesta positioner och är inte helt avsågad här trots det usla läget. Skulle det klaffa till max så kommer han att flyga lågt. Svarade för en ruggigt bra avslutning senast då han travade sista 1000 på 1.11 blankt och sista 600 på 1.10 blankt. Enligt några aktiva så var banan inte i toppskick den dagen så det var en mycket bra prestation.

8 Kaka A.T och 3 Stay The Night gick dött lopp senast och är två rätt fina sexåringar men jag tror de får tufft att vinna här. Kaka är nog bortlottad medan Stay The Night kanske kan vara en rysare men jag har ingen känsla för att han ska kunna slå de bästa här.

Rank: 9,1,5,12,10,4,8,7,3,2,10,6

 

V75-4

Jag är inte säker på att favoriten 1 Pink Elephant klarar att svara innerspåret när bilen släpper. 3 Dakadak ska vara ganska rask från start, har tyvärr inte sett honom själv i något lopp bakom bilen. Han är knapp spetsfavorit för mig men kommer att utmanas av 6 Alfaz Del Pi och det är inte omöjligt att Flemming släpper men jag är så pass imponerad av Alfaz Del Pi att jag tror han kan ta hem loppet även om det blir dödens. Detta är en kanon som är under utveckling och han hör hemma i årgångsloppen. På det stora systemet garderar jag honom då han trots allt är orutinerad och det kan fälla honom men på det mindre systemet blir det spik.

Bakom vill jag fylla på med 1 Pink Elephant som är riktigt bra och såklart är förste utmanare om det löser sig från innerspåret. 2 Ed Rapide är en outsider. Inte så tokig häst men streck mest för kusken. 3 Dakadak har jag lite sämre koll på men Flemming Jensen åker sällan till Solvalla utan att ha på fötterna.

Luringen i loppet är 12 Zonguldak som svarade för en svettig prestation senast. Han sprang en låg 10 tid sista varvet senast i ett sprinterlopp och enligt Stefan Persson så är nog längre distanser hans melodi. Räkna med att han kommer med en rejäl avslutning i spåren om det stämmer en bit.

Bakom dessa är det vidöppet och då får man ta fram stora plånboken.

Rank: 6,1,12,2,3,4,5,7,8,9,10,11

 

V75-5

1 Thula Sana och 6 Fruitcake tror jag slåss om spets. Fruitcake öppnade riktigt snabbt från springspåret senast och nu sitter åter Thomas Uhrberg i sulkyn och han är en av Sveriges bästa kuskar att pricka från springspår. Men frågan är om inte Uhrberg släpper till en bra rygg och om Ulf Ohlsson laddar framåt bakom 7 Monas Invercote så får han troligtvis överta och då är det hästen att slå. Jag tror dock att 14 Askens Valencia är alldeles för bra och jag hävdar prompt att hon hade varit med och slagits om segern även om hon startat i V75-1. Senast gick hon under 1.11 sista varvet och imponerade stort när hon gick i mål på sylvassa 1.12,2. Här blir det ett annat upplägg och det kan såklart häxa på vägen men jag tror Jorma löser det och Askens Valencia är starkast till slut. Timo Nurmos har också uttalat sig om att detta är stallets bästa chans på lördag och då har stall Nurmos även Checco Boko i V75-2 och Alfaz Del Pi i V75-4. Jag tror på Nurmos och jag tror på Askens Valencia. Jag sticker ut hakan och utnämner Askens Valencia till omgångens bästa spik.

Vill man gardera så är det en öppen historia bakom. 1 Thula Sana, 3 Janes Heart, 5 Penny Garline, 6 Fruitcake, 7 Monas Invercote, 8 Hankypanky Pagan, 9 Peignoir är alla potentiella skrällbud. Tidigast är nog troliga ledarinnan Monas Invercote och Peignoir som kan mycket i grunden. Rysarbudet är Janes Heart som kan få loppet och då har hon en vass avslutning.

Rank: 14,7,9,6,1,3,5,8,10,11,12,15,13,2,4

 

V75-6

2 Ginger Belle spetsar troligtvis här och ska sedan köras i spets. Hon har ett gäng stentuffa konkurrenter mot sig och jag tror inte hon håller hela vägen. Tipset ger jag till 9 Caddie Gallant som har rygg på startsnabba Ginger Belle och bör sitta hyfsat till direkt i andraspår. Kommer gå ett mycket starkt slutvarv och jag tror Caddie Gallant nyper dem till slut.

Värst mot verkar Svanstedts jänkare 11 Mr Chicago vara, en häst som Åke har höga tankar om. Framtida gulddivisionsvinnare skriver han och då hajar man till. Klart Mr Chicago ska med på systemet och jag tror man klarar sig ganska långt med Caddie och Chicago men jag vill ha med en outsider också. 4 Parodie är inte alls så tokig och läget är inte helt fel. Skulle Örjan hitta en bra position så har Parodie en pollett till slut.

Naturligtvis finns det flera hästar som kan vinna men jag nöjer mig med dessa. Nämner 5 Stein Daylight, som verkar ha hittat tillbaka till fin form, och 6 Credit Fayline som flög lågt senast.

Rank: 9,11,4,5,6,2,1,8,7,3,12,10

 

V75-7

Lördagens V75 avslutas med Harper Hanovers lopp, ett riktigt fint stayerlopp. Kanske tycker att det saknas några stayers av riktigt hård kaliber men ett fint fält ändå.

Ledningen tror jag 2 Nougat Ås tar då 1 Bubba Sting lär vara intresserad av ryggen. Johnny Takter kör säkert i spets och det känns väl inte otänkbart att det håller hela vägen för Nougat Ås är en riktigt fin och rejäl häst som trivs på distansen. Men det är inte läge att spika i mina ögon. Jag vill ha med sju hästar bakom: 1 Bubba Sting har Berghan sagt att det är en bättre chans än 10 Udos Oiler (som han måste köra då han deläger honom) och Bubba är en talang med en intressant säsong framför sig. Smyger med och hugger om det klaffar.

3 Parkin är riktigt snyggt inmatchad i detta loppet och säkerligen har Henrik Svensson och ägaren Björn Persson siktat hit. Är en häst med mycket fina kvalitéer och jag ger honom tipset. Strular det inte från innerspåret så är det en mycket bra chans.

4 Twigs Tarzan var en bra stayer redan hos Stefan Persson men hos Timo Nurmos har han onkeligen hittat nya växlar. Har varit borta en del inför detta men är väl förberedd och ska absolut räknas.

12 Orchetto Jet vinner inte så ofta men har dokumenterad form och senast avslutade han bra till vinst och i det slagna fältet återfanns bl.a. Lutfi Kolgjinis Opitergium. Han behöver få det serverat och det måste klaffa men det finns ett antal fina ryggar att gå med i här och skulle det stämma så kan han bli giftig. Intressant med Jorma i sulkyn.

13 New Line har verkligen glänst i de två starter han gjort för Åke Svanstedt. Han var mycket bra hos Thomas Uhrberg men sedan han kom till Åke tycker jag verkligen det glänser om honom, ser riktigt fin ut. Han är stark och snabb och har nog de vapen som krävs för att segra men vägen fram kan bli tuff.

14 Spring Erom är en högkapabel häst på alla vis men diverse skador och annat skit har satt stopp för en del av hans starter och hade han fått vara frisk och fräsch hela tiden så hade han säkert haft betydligt mer pengar på kontot. Han uppges komma med bra form och han blir lite bortglömd här.

15 I Saw You försökte Åke Lindblom få med i elitloppet och det var ett imponerande försök som borde ha gett honom en plats men det var andra som var viktigare att ge en plats trots att de har dunkel form eller inte ens har vunnit i år…

Rank: 3,4,2,1,14,13,15,12,9,10,8,5,11,6,7

 

Systemförslag

Stora systemet

V75-1: 10 Tamla Celeber

V75-2:  2,6,11,12

V75-3: 1,4,5,9,10,12

V75-4: 1,2,3,6,12

V75-5: 14 Askens Valencia

V75-6: 4,9,11

V75-7: 1,2,3,4,12,13,14,15

2880 rader/1440:-

På det mindre systemet spikar jag 6 Alfaz Del Pi i V75-4 och då blir systemet på 576 rader/288:-

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.