Dagens Dubbel Solvalla 27/2-2013

233

DDONSDAG

 

I lördags satt dubbeln till oddset 37,87. Inte så pjåkigt men vi kan bättre. Jag kände mig ganska nöjd med min analys av DD-loppen och avslaget på Donald Duck Tooma i DD-1 var helt rätt. Global Mazerine, som var lite väl lågt rankad av många, kunde sätta upp tempo utvändigt och jag kände mig ganska säker på att han skulle slå ledaren. Men från en invändig position hittade Adielsson ut med Middle East och kunde spurta förbi. Erik Adielsson är en mästare på att hitta de positionerna som krävs för att kunna lotsa in en outsider till vinst. Man ska såklart inte bortse från turen heller men det krävs rutin och kyla för att det ska lösa sig. Bra odds på tvillingen Middle East-Global Mazerine 😉

I DD-2 var jag från början övertygad om att Burning Line Gral skulle kunna försvara innerspåret men efter att ha analyserat och lyssnat på vad tränaren sa så var jag inte alls övertygad. Därför bytte jag också tipsetta till Going For Gold Zaz och han hade inga problem med att spåra runt om.

 För er som hinner med att läsa detta innan tisdagskvällens spel så har jag två intressanta drag. I V64-1Axevalla startar Regina One från spår 1. Hon har toppform och en sylvass spurt. Kommer passa utmärkt över Axevallas långa upplopp!

I V5-3Jägersro startar Dreaming Princess från spår 9. Perfekt smygläge för det fina stoet som är i bra form. Det är ett öppet lopp och det kan bli körning på flera händer som gynnar Dreaming Princess med Thomas Uhrberg i sulkyn.

 Men nu tar vi tag i Dubbeln från Solvalla istället.

 

DD-1

Jag tänker inte krångla till det här. Bästa hästen är utan tvekan 5 Digital Darling och normalt sett har hon en toppchans. Litet frågetecken efter senaste loppet men då tävlade hon med skor och rycker man framskorna eller runt om denna gången så tror jag att hon bara vinner. Men det finns en allvarlig utmanare i 4 Milton Zet. Han är i knallform och det är inte otänkbart att han sitter i spets efter 500m. Då kan han bli svår att ta ner. Låser loppet på dessa två, en trolig och en rolig.

Jag står över 9 Nantucket som gör comeback. Det behöver inte vara negativt för hans del men han är en häst som är lite väderberoende, gillar inte när det är fuktigt i luften. Jag har dessvärre inte full koll på hur vädret blir men jag tror ändå han får det tufft denna gången.

Och naturligtvis är det riskabelt att återigen stå över 11 Alvena Nonstop (det fick jag sota för senast) men elftespår över kort distans är inget bra. Och SÅ bra är han inte att han bara löser det.

Rank: 5,4,2,9,6,11

 

DD-2

Detta loppet är minsann inte lätt att bena ut. Jag tänker ta en rövare här och spika mig ur problemet. Det är lite av en chansning men jag får feeling för 5 M.T.Havana Girl och hon blir bortglömd här. Det är ett ganska fint sto med rätt så hög kapacitet. Jag tror hon står ganska billigt till här och jag tycker det är ett kul spel och drag. Hon har ett lopp i kroppen och jag tycker hon gjorde det godkänt efter att ha varit borta sedan mitten på September. Klaffar det bara lite här så är jag inne på att hon bara vinner.

Naturligtvis kan hon behöva lite fler lopp innan toppformen och hästarna med 20m tillägg kanske är för tuffa men det krävs några streck för att känna sig säker då och det kan kosta mer än det smakar. Tidiga bud om man vill gardera min chansspik är: 10 Nice And Easy, 11 Recation och 14 Famna Käll. Famna Käll tycker jag är tidigast. Hon är en riktigt tuff märr som tål att tugga i spåren och göra grovjobbet.

Rank: 5,14,11,10,1,4,7,12

 

DD förslag

Jag låser DD-1 med 5 Digital Darling och 4 Milton Zet. Jag tror inte de två ekipagen kör ihjäl varandra och därmed bör övriga få det tufft att nå duon.

I DD-2 chansspikar jag 5 M.T.Havana Girl. Det är en chansning men går den hem så får vi ett fint odds.

DD-1: 4,5

DD-2: 5

2 kombinationer

Min raka DD: 5-5

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEfterlängtade segrar
Nästa artikelRidgehead Cahore debuterar "down under"

1 KOMMENTAR

  1. Tror på rätt bra odds ikväll.

    Blandar vilt och hoppas att det löser sig…

    DD 1: 1,5,7
    DD 2: 4,6,10

    Lycka till!!!!!!!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.