Efterlängtade segrar

210

ralf_trav_seger

2011 sprang de in nästan fyra miljoner kronor tillsammans.
På måndagskvällen fick ”de slocknade stjärnorna” Prince Tagg och Nettan Palema äntligen besöka vinnarcirkeln igen.
– Det var verkligen äntligen. Nu kanske det släpper, kommenterade Ralf Karlstedt.
2011 års elitloppsdeltagare Prince Tagg drog en miljon kronor på ett bräde då han segrade i Jubileumspokalen på Solvalla 17 augusti samma år.
Då kunde man knappast ana att det skulle dröja 21 starter och nästan lika många månader till nästa segerdefilering.
Även om förstapriset var 25-faldigt lägre i Vinterjakten på Mantorp så var det en lättad Ralf Karlstedt som tog emot hemmapublikens jubel.
– Det var verkligen äntligen. Jag svor en väldigt lång samsa när han inte kunde hålla sig i trav från start, men förstod ändå att vi skulle ha chans. Nu kanske det släpper så att han kan få vinna lite lopp och inte bli diskad och sådant, förklarade Karlstedt som svepte konkurrenterna via fjärdespår runt sista sväng till enkel triumf.
Nästan lika länge hade Åke Svanstedt och ägarna till Nettan Palema väntat sedan Breeders’ Crown-triumfen som fyraåring, toppen på en fenomenal säsong som inbringade drygt 2,5 miljoner.
Efter att ha släppt ledningen till favoriten Mathilde Tröjborg kom luckan som på beställning och Nettan visade att gnistan finns är på väg tillbaka när hon enkelt speedade förbi.
I kölvattnet svarade Marcus Lindgrens spännande italienska nyförvärv Nalda Nof för en pigg avslutning till andraplatsen.
– En riktig racermaskin. Jag försökte smyga i ryggar så länge det gick och hon gick jättebra till slut. Hon kommer att springa jättefort i sommar, kommenterade körande Torbjörn Jansson.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.