Dagens Dubbel Solvalla 28/8-2013

212

DDONSDAG

 

Vilket lopp Sebastian K gjorde i Sundsvall Open Trot. Trist att behöva åka dit på målsnöret men Panne De Moteur kördes skickligt av Kihlström och accelererade ruggigt snabbt när han fick luckan. Inte så många hästar som man kan flytta i sidled på det sättet för att sedan kunna trycka gasen i botten på en så kort sträcka. Dessvärre ingen flyt med spelet vilket redan visade sig i DD-1 där visserligen Ed You vann men tvåan i mål, mitt drag Uranus De Tyrole, diskades för passgång och därmed gick vi miste om en helt ok tvilling. Dock inget snack om att det inte skulle varit diskning, det syntes tydligt över hela upploppet att han gick över i passgång.

Nya tag i afton!

 

DD förslag

DD-1 låser jag med en rolig och en trolig. Den troliga är 2 Dileva Käll som såg läskigt bra ut i regidebuten för Daniel Redén. En mycket välsmakande andraplats bakom Save The Quick på en lika välsmakande tid och det är ingen högoddsare att Dileva Käll spårar runt om idag. Många av konkurrenterna ligger lågt och då 4 Oracle rapporteras behöva loppet så tvekar jag inte att ge Dileva tipset. Men jag vill gärna ha med en elithäst som verkar vara på G tillbaka: 7 Alvena Pele. Han har två lopp i kroppen och var senast mycket nära att slå Formula One. Med rätt resa och lite tempo här så kan han flyga lågt över upploppet.
I DD-2 testar jag med tre hästar: 4 Pay Back Chip, 8 Yamani Hornline och 13 Caddie Gallant. Caddie Gallant är och ska vara favorit men det är aldrig så enkelt som det ser ut att ta 40 meter på snabba banor. Dessutom möter han två riktiga tanks i Yamani Hornline och 7 Socrate Du Noyer och det är inte säkert att det är ledigt varken i spets eller dödens. Jag tror att Yamani är en bättre stayer än Socrate och därför väljer jag endast att strecka Yamani. Vill även ha med en kuse som avslutade väldigt rappt och avgjorde väldigt enkelt över upploppet senast i ett lopp som absolut inte höll sämre klass än detta. Pay Back Chip körs åter av Björn Goop och med en liknande resa som senast så kan han definitivt överraska igen. Lite väl bortglömd ikväll.

DD-1: 2,7
DD-2: 4,8,13

6 kombinationer (vill man banta systemet så spikar man 2 Dileva Käll i DD-1)

 

Min raka DD: 2-8

Min roliga DD: 2,7-4

 

Tvilling DD-1: rak 2-7
Tvilling DD-2: u-häst 8 mot 1,6,7,13,14

 

Drag till V86: 1 Recation tror jag spårar runt om i V86-1 men kan få svårt att freda sig sista biten mot 5 Abborren. Låst med de två.
2 Red Hot Melody har nog en bra chans i V86-2 men glöm inte bort 9 T.X All In. Bra form och en bra kusk. Tvillingspel med u-häst 9 mot 2,3. Även 3 Elit Sund bör streckas.
V86-3 är ett fint treåringslopp där jag tror att 3 Rip Roaring är vinnaren. Favoriten 1 Random Shot är jag inte säker på kan utnyttja spåret och då är han sårbar. 9 Sir Ratzeputz är också streckvärd.
V86-4 är ett treåringslopp för ston och det låter klart bra kring favoriten 1 Tivoli. Tre raka segrar inger lite respekt och när även BG låter lite uppåt så tänker jag spika. En eller alla.
V86-5 känns vigt åt 1 Lineup Du Jape och Kim Eriksson. Jag spikar.
I V86-6 blir 7 Masquerade Face favorit och många verkar tycka att det är omgångens bästa spik. Nej säger jag. Kusken är oerfaren och dessutom tycker jag Masquerade Face är en något överskattad häst. Ta så många ni har råd med säger jag. 9 Fromage och 11 Magical Face tycker jag att man måste ha med. 4 Goldwin och 12 Json Savage har de bästa kuskarna.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 31 augusti 2013:Niklas Robertsson
Nästa artikelNästagångare 28-31 augusti 2013