Inför V75 31 augusti 2013:Niklas Robertsson

270

Hallå där…
…Kalmartränaren Niklas Robertsson vars häst Donttellmeanymore fick ett innerspår i lördagens V75-omgång på Jägersro. Vad tänkte du när du såg utfallet av spårlottningen?

– Jag kände värmen i kroppen där på söndag kväll. Nu ska det bli åka av tänkte jag!
Varför är just spår ett så bra med bilstart för fyraårige valacken Donttellmeanymore?
– Han är lite så där att han springer och ”hänger ner” och då är innerspår det bästa. Går han i andraspår funkar det inte lika bra. Hästen är fortfarande inte stark nog i kroppen för att prestera som bäst i andraspår men det kommer det också.
Han vann V75 i Kalmar under midsommarhelgen med samma förutsättningar som på lördag: innerspår över kort distans.
– Han fick ledningen då och den vill vi ha igen. Hästen är oerhört startsnabb men konkurrensen är hård och från just innerspår blir det ju lättare. Men han är så ruggigt snabb ut att han kunnat spetsa från andra spår också – bland annat har han dragit till ledningen från spår åtta på Solvalla en gång.
Ska det vara bra chans att det blir repris på det som hände i Kalmar V75 under midsommarhelgen?
– Jag tycker det. Han är åtgärdad efter den senaste starten och har tränat på bra. Upplägget är också samma som inför starten i Kalmar. Så är han så frisk och fräsch som han verkar, tror jag definitivt att det kan bli en repris. Känslan då han vann hemma och var så oerhört bra. 1.11,0 av en fyraåring! Vi var på banan redan på kvällen på midsommardagen. Laddade, drömde och pratade med varandra hästen och jag. Nä, det kan inte bli bättre än den gången. Ett fint minne.
Han har slutat oplacerad i två starter i rad nu men det ska spelarna inte stirra på tycker du?
– Han har ju kunnat prestera lite ojämnt. Men det finns förklaringar till att han underpresterat. Det blir skor fram den här gången men det ska inte göra så mycket. Jag funderar på att köra lite snabba intervaller med honom på Jägersro och åka redan under fredagen hemifrån. Sedan får bli jänkarvagn igen. Kim (Eriksson, kusken med den liggande körstilen) kan väl inte sitta upprätt antar jag!

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Vågar Båth gambla?
Nästa artikelDagens Dubbel Solvalla 28/8-2013