Dagens Dubbel Solvalla 30/1

245

DDONSDAG

 

Dags för ett nytt DD-tips. Det gick ju bra i DD-1 i lördags med spetsvinst för Havbergs Mimi men jag trodde inte fullt ut på New Line i DD-2. Hade inte heller fått informationen om att han var nyklippt till loppet. Hade jag fått den infon på förhand hade jag nog rankat upp honom för det kan ge en extra växel.

Men nu över till onsdagen och Solvalla. Håll till godo med tipsen nedan 🙂

DD-1

Det kan vara upplagt för lite fartfest här. 1 Manstones Classic är rask från start och kan nog hålla ut övriga men kommer bli utmanad av 5 Powee E som är mycket snabb bakom bilen. Även 6 Brasse Kebell är ganska snabb första biten men når inte ledningen här och laddas nog bara för position. Jag tror att Manstones Classic håller upp spets och Tarzan bör inte vara intresserad av att släppa taktpinnen. Det är dock ingen häst som har imponerat speciellt på mig men får Melander sitta och bestämma i spets så kan han hålla undan. Men jag har ett roligare bud. 3 Fantastic Ås var tillbaka på tävlingsovalen senast efter ett halvårs uppehåll och det var ett lugnt upplägg där kusken Kaj Widell knappt körde en meter på hästen. Såg mycket fin och laddad ut över upploppet och gick i mål med gott om krafter sparade. Nu är läget mycket bättre och hittar körsven Bosse Eklöf bara en vettig position så tror jag att Fantastic Ås springer förbi till slut.

Känslan är att det är ett öppet och spelvänligt lopp där flera av de betrodda bara har sett sådär ut på sistone. Det lyser inte av form på t.ex. Powee E som ser ut att bli en av favoriterna och jag tycker man ska chansa bort några av de lite mer betrodda.

2 Nusa Dua har ett spännande läge, gynnas om det blir tempo på loppet. Inte så tokig med klaff.

7 Ybanos var ute på V75 senast i en ganska tuff bronsdivision och fick trava i dödens då och höll godkänt till fjärdeplatsen. Går han felfritt ska han räknas tidigt.

10 Donald Duck Tooma har, precis som stall Larsson, fin form och möter lämpligt motstånd. Tidig här.

11 Makes People Talk har varit borta några månader men har presterat bra tidigare efter uppehåll. Också en häst som gynnas av ett uppskruvat tempo i täten. Örjan upp nu är ett stort plus men läget är inte det bästa. Outsider.

9 Pronto Ribb fick ett tufft lopp senast i sin comeback och kastade ankar tidigt. Är säkert bättre till detta loppet och kanske inte helt ska glömmas bort.

Rank: 3,7,1,10,11,2,9,5

 

DD-2

4 Mellby Vagabond är nog den som är snabbast från start men utmanas av 6 Micciano Lung och spetsfidusen 2 Pay Attention som kanske inte visat upp någon väldig startsnabbhet men jag tror att det går att trycka av henne lite mer än tidigare visat. Det är väl dock inte speciellt troligt att Örjan gör det här. Vagabond sitter troligtvis i spets efter 500m och väl där bör han bli svårslagen. Det finns dock ett stort minus och det är kusken. Fredrik Lennartsson är långt från lika duktig och rutinerade i jollen som farsgubben är och det kan fälla favoriten. Av den anledningen så tycker jag att det finns lite värde i att gardera Mellby Vagabond. Visserligen behöver man inte vara en mästare i sulkyn för att sprinta till spets och sedan köra runt i ett bra tempo men ändå, enklare saker har fällt bättre hästar än så. Det finns några vettiga motbud. Pay Attention är ett fint sto men formen är svårbedömd och hon vinner inte ihjäl sig direkt. Kräver nog lite tempo och klaff för att segra.

3 Cobol Queen tycker jag är intressant. Stall Stig-H har haft en hel del förhoppningar på henne och nu på sistone ser det ut att ha lossnat. Håller bra form och är ett tidigt motbud.

5 Hamras Napoleon är en outsider. Har en bra avslutning och får han spara speeden till 300m kvar så blir han giftig över upploppet.

9 Ulm Karsk är ytterliggare en outsider. Håller nyttig form men kanske inte någon direkt toppform. Intressant smygläge och skulle det klaffa med tempo och ryggar så kan han ta en pallplats men att vinna blir nog svårt.

11 Salsa Knight är nog bästa hästen på bakspår men elftespår över 1640m är inte enkelt. Tror säkert att Salsa kommer väl förberedd men med tanke på att han inte fått ett riktigt lopp sedan 17 November 2012 så tycker jag att han blir överstreckad och jag chansar bort honom.

Rank: 4,3,5,2,9

 

DD-förslag

I DD-1 tycker jag man ska ta tre streck, 3,7,1. Känner man för att chansa så är 3 Fantasic Ås en rolig chansspik men man måste ta i beaktande att 1 Manstones Classic kan få sitta och bestämma för mycket i spets och då kan det bli för långt fram.

I DD-2 låser jag med 4 och 3. Mycket talar för att 4 Mellby Vagabond sitter i spets efter 500m och det är inte någon som direkt har häst nog för att trycka upp tempot från dödens och därför finns risken att favoriten håller undan hela vägen. Den stora anledningen till min gardering är kusken.

DD-1: 1,3,7

DD-2: 3,4

6 Kombinationer

DD-1: 3

DD-2: 3,4

2 Kombinationer

Väljer man att tro på spetshästarna och att de får bestämma så tror jag den raka Dagens Dubbel blir: 1-4. Men oddset blir lågt och då rekommenderar jag att man lastar in lite mer deg på den raka.

Lycka till!

/Andreas Johansson,

Föregående artikelInför V75: Tjejerna mot killarna!
Nästa artikelV86 Solvalla 30 Januari 2012

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.