Dagens Dubbel Solvalla 7/8-2013

236

DDONSDAG

 

I lördags var jag vilse på DD. I första galopperade Digital Darling och då kunde Democrat få smyga till spets och leda runt om. Jag trodde en hel del på Uranus De Tyrole och han fick en bra resa men var mest trög till ca 100 meter innan mål då Berghan fick lite fart på honom men då var det för sent.
I DD-2 spetsade Zinedine Bob och sedan var det över trots att Le Mat kom upp utvändigt. Två bra insatser av två bra hästar. Zinedine Bob var en överraskning för mig och det är bara att gratulera tränare och kusk.

Nya tag i afton då det är V86 på Valla. Med Super Jackpot och 15 millar att slåss om. Let the best tippare winna 😀

 

DD-1

De bästa hästarna har fått bakspår här och det öppnar upp loppet en aning. Jag tror mest på 10 Kaka A.T som har gjort flera bra insatser utan att få vinna. Det kan helt klart vara dags för honom nu. Men han är också favorit i loppet och därmed ganska sval som drag. Möjligtvis en chansspik för den som vill hålla nere kostnaden. Jag vill dock fylla på med tre intressanta motbud: 2 O.U.Glide, 6 Lass Inspiration och 9 Macho Gossip. Mest intressant tycker jag Lass Inspiration är. Han är mycket startsnabb om han trycks av och håller fin form. Tidigt motbud. Mest intressant spelmässigt är Macho Gossip som har ett intressant smygläge och denna gången är nästintill ostreckad. Se upp!

 

DD-2

Vidöppet lopp i mina ögon. Jag försöker lösa det på tre streck: 2 Queen Koea, 4 Ametrin och 10 Ella Håleryd. Queen Koea kan leda runt om ifall hon inte får för hårt tryck men hon går bakifrån också. Ametrin är rätt så tuff och tål att göra lite själv. Ella Håleryd har härdats i tuffa gäng och kommer fälla många till slut.

 

DD förslag

Jag tar fyra streck i DD-1: 2 O.U.Glide, 6 Lass Inspiration, 9 Macho Gossip och 10 Lass Inspiration. I DD-2 streckar jag en trio och hoppas att överleva: 2 Queen Koea, 4 Ametrin och 10 Ella Håleryd.

DD-1: 2,6,9,10
DD-2: 2,4,10

12 kombinationer

Min raka DD: 10-2

Min roliga DD: 6,9-10

 

Tvilling DD-1: u-häst 6 mot 2,9,10
Tvilling DD-2: u-häst 2 mot 1,3,4,5,9,10

 

Drag till V86: V86-1 är ett öppet lopp med flera strykningar. Strecka alla är mitt råd.
Många låser V86-2 med 2 Finish Future och 4 Yield To None men jag tycker man ska ta med 1 Charrua Forlan också.
2 Down Force har nog en vettig chans i V86-3 men det är inte otänkbart att 4 Handsome Knight kan lura honom på spets och då ska han slås. Även 1 Starfirefinnfemfel är intressant från sitt innerspår, bortglömd!
2 Charlie Trotter tävlar endast mot sig själv i V86-4. Tror ni att han galopperar så ska ni gardera. Annars finns det ingen som kan slå honom. Ska man gardera så är 9 Open Mind Bi och 12 Socrate Du Noyer tidiga motbud.
V86-5 är ett fint lopp med ganska bra klass. Jag gillar 6 Obama Gel. Han kanske laddas denna gången och skulle han nå spets kan det bli intressant. Men normalt sett är det tufft att stå mot hästar som 8 Pink Elephant och 9 Caddie Gallant. 7 Porthos Amok har gjort flera bra insatser, se upp!
Lärlings-/Ungdomslopp i V86-6. Svårlöst! En eller många.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson