Dagens Dubbel Solvalla 9/3-2013

214

DDLORDAG

 

Jag känner att jag både får bära hundhuvud och ta på mig dumstruten för fadäsen i DD-1 i onsdags. Digital Ink pulveriserade allt motstånd även fast det var årsdebut och skor på (det verkar spela mindre roll). Pine Rolls fick ledningen enligt badkarskörningen men var inte frisk och enligt Stig-H hostade han efter loppet. Sen är ju frågan om det hade gjort någon skillnad på utgången om Pine Rolls varit frisk, Digital Ink var ruggig. 1.13,6 efter uppehåll och dessutom med lite vinter kvar i luften, mycket imponerande! Hur snabbt springer han i sommar?!

I DD-2 gick det bättre men återigen var det föga glädjande då vi redan åkt i DD-1. ASCH! Goop valde att köra i spets med Marta Broline och hon såg fin ut men på sista bortre kom Frau Stahl loss och favoriten Orderly som körts upp utvändigt började kippa efter andan. Det blev en härlig duell mellan Marta och Frau och det blev Frau Stahl (hur stenhårt är inte det namnet) som drog det längsta strået. Och tvillingen satt fint till 20 ggr! Hoppas att vi fick tillbaka lite slantar på den åtminstone.

Det jag ångrar mest är att jag inte låste DD-2 på Frau och Marta som jag trodde mycket på och tog med Digital Ink i DD-1. ¤#!!¤%*¤!!! Men det är ingen idé att titta för mycket i bakspegeln utan nu dubbelkopplar vi och växlar upp tempot inför lördag!

 

DD-1

1 Obi Wan har egentligen bara ett bekymmer och det är innerspåret. Jag tror han får svårt att svara upp ledningen men om Takter bara tar sig loss så vinner Obi Wan detta. Jag tror han är allra bäst med en ryggresa och för har en ruskigt vass avslutning. Får mitt tips och hade jag vetat att han inte blir fast så hade jag spikat.

Det finns flera aspiranter på ledningen: 4 Marlin Jet, 5 Main Kronos, 6 Turbos Cherie och 7 Going For Gold Zaz. Jag tror att dessa kommer laddas för spets och det kan bli en rejäl inledning. Det kan ju även bli som så att solfjädereffekten räddar Obi Wan men det är svårsiat. Det är inte omöjligt att Turbos Cherie åter får spets och hon bet ifrån sig bra i den positionen senast men det är tuffare motstånd nu. Värsta motbudet kom bort senast och näst värsta motståndaren fick gå utvändigt. Denna gången tror jag att Going For Gold Zaz tar dödens och min känsla är att han tar ner Turbos Cherie därifrån. Men frågan är om han kan stå mot smygkörda 10 Milton Zet och 12 Capello Bob. Framförallt Capello Bob har hysterisk form! Haugstad ska ha sagt att han aldrig åkt så fort över ett upplopp som senast när Capello Bob spurtade till andraplatsen bakom Going For Gold Zaz.

Jag vill varna lite för Marlin Jet som blir rejält bortglömd denna gången. Han är inte så tokig och formen är god. Han är ganska rask från start och skulle Connie servera honom ett fint lopp så kan han vara den som får loppet. Se upp!

Rank: 1,7,10,4,12,6,5

 

DD-2

Jag velar mellan att ge tipset till 12 On Track Piraten eller 13 Deuxieme Picsous men till slut faller valet på Deuxieme Picsous dels för att jag verkligen gillar den hästen och dels för att On Track Piraten är tränarkörd och Hans R Strömberg i jollen är sällan något plus. On Track Piraten är nog den tuffare av de två och kör Strömberg fram utvändigt i rätt läge så kan han nog ta ner den troliga ledaren 4 Royal Peak. Men det som oroar är att det är Örjan som sitter upp bakom Royal Peak och det finns risk att han drar på i ett så pass jämnt och hårt tempo att de på tillägg inte ”vågar” gå fram utan väntar med att köra sista 7-800 istället. Och då finns det risk att On Track Piraten får dra tåget i tredje och då är jag säker på att Takter kommer servera Deuxieme Picsous en fin smygresa och blåsa ner samtliga sista 300.

Naturligtvis blir det väldigt spännande att få se 14 Iceland i comeback men stallet tror mer på Royal Peak för dagen och jag står över Iceland denna gången.

15 Harry Haythrow är det många som viskar om och han är ju ruskigt speedig med rätt resa men han är också svår att räkna på i ett sådant lopp som detta. Får han inte en optimal resa så är han chanslös att utmana. Rysare.

9 Alvena Nonstop ska Punkari rycka skorna på som vid senaste vinsten men jag tror ekipaget får svårt denna gång. Det är mycket tuffare motstånd och jag får ingen feeling (men det hade jag ju inte senast heller…).

3 Gambrinus Degato kan vara en outsider. Stefan Persson rapporterar att han känns fin i träning och att formen ska vara fin. Han står fint inne i loppet och har en vass avslutning. Varning!

Rank: 13,12,3,4,11,14,9,15

 

DD förslag

Antingen väljer man att spela en större DD som man får pynta lite slantar för eller så delar man upp dem på lite mindre kuponger och fördelar insatserna efter chanserna.

I DD-1 vill jag ha med 1 Obi Wan, 7 Going For Gold Zaz, 10 Milton Zet och 4 Marlin Jet på en större kupong.

I DD-2 tar jag 13 Deuxieme Picsous, 12 On Track Piraten, 3 Gambrinus Degato och 4 Royal Peak.

 

DD-1: 1,4,7,10

DD-2: 3,4,12,13

16 kombinationer

Det blir ju en ganska stor DD och för den som vill dela upp det istället så gör jag så här:

 

Den troliga DD

DD-1: 1

DD-2: 3,4,12,13

4 kombinationer

Den roliga DD

DD-1: 7,10

DD-2: 3,12,13

5 kombinationer

Skräll DD (rekommenderar lite mindre insats)

DD-1: 4

DD-2: 3,4,12,13

4 kombinationer

 

Nu blev det ganska många kuponger men man väljer själv hur man vill lägga upp det.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet