V75-tipset Solvalla 9/3-2013

250

V75TIPSET

 

Hej, det blir ett litet nytt grepp i V75-tipset den här gången, för jag tänkte visa er hur mina system växer fram.
Kanske ni kan lära er något av det eller också kan ni ivrigt berätta för mig hur dum i huvudet jag är i kommentarsfältet 😉

För att förenkla det så det inte blir en långtråkig historia tar jag bara hur första avdelningen gick till.

Som vanligt slår jag upp Avd1 och går från häst till häst i avdelningen och skriver i mitt lilla block intressanta hästar och stämmer av med Svensk Travsports hemsida hur de gått sista tiden och från vilka spår och vilken startform de fungerar på och inte.
Tills jag kom till Twigs Tiffany från spår5 och då är det ganska naturligt att tänka ”Japp, där var spiken”. Likaså för mig. Det är en bra häst som blir bättre från detta läget. Men jag har det här systemet med att inte överge en häst förrän jag kollat alla hästar från 1-15 (1-12 i det här fallet). För jag har lärt mig att man hittar de mest överraskande skrällar på det här viset.

När jag tittade på mitt lilla block efter att ha gått igenom alla 12 ekipagen så fanns det 5 intressanta kusar med där. Nr1 Jitanes, Nr5 Twigs Tiffany, Nr6 Abborren, Nr10 Motivated Hannover och Nr11 Indescribable.

Det jag sedan gör är att leta information på eventuella hemsidor för stallägarna eller själva hästarna och ser hur de kommenterat senaste insatserna, jag kollar också mina egna anteckningar om de deltagit på sista tiden och hur de skött sig. Och efter den första kollen så försvann Indescribable från lappen, den mötte ungefär samma motstånd förra starten och det var inte något som imponerade. Jitanes har haft bra form men den verkar vara i avtagande så den försvann också.
Är då kvar med tre och när jag har tre hästar så ska alla tre vara med eller så ska jag spika en av dem, det ska mycket till att jag låser på två och det av ekonomiska skäl, det dubblar kostnaden för ett system och då är det mer försvarbart att ha tre kusar i det loppet och sedan spika någon annanstans.  (undantag finns, men det är en annan historia och har ofta med ifall det blir strykning på en av tre kusar jag hade kvar.)

Med Motivated Hanover, Twigs Tiffany och Abborren kvar så börjar det (iallafall för mig) utkristallisera sig vilken av alternativen ”alla tre” eller ”spik” som är alternativet. och där står TT bäst till med Abborren utanför sig och MH bakom sig. Bland de innanför kanske någon satsar mot ledningen, men då för att få en bra rygg att lämna till och det är TT.
Sedan spelar även streckprocenten roll. För hög procent på streckfavoriten så blir det försvarbart att gardera, även om allt annat talar för spik och det har med utdelningen att göra.

I det här fallet är TT hög streckfavorit med 82%, men det kommer att sjunka hårt imorgon när storspelarna lämnar in sina jättesystem när de hoppas kunna fälla storfavoriten.
Jag räknar kallt med att det går under 75% och då är spiken försvarbar igen.

Därför väljer jag Spik framför alla tre i det här fallet.
(Nu tar jag alltid hjälp av de i mina bolagsspel på V75-tillsammans, för de kan se något jag missat. Vilka hästar de tipsat om som kommit med står med i respektive avdelning.)

Och därför ser grundsystemet ut så här. (preliminärt)

Avd1:
Spik. Nr5 Twigs Tiffany ( se ovan).


Avd2
:
I detta Klass1-försök så finns det ett gäng med segerchans. Med ett bättre spår hade Nr8 Scoot to Score varit ett spikbud, men längst utifrån vingen behöver han hjälp och blir därför bara ett av 4 streck.  Nr4 Starbeck’s Macklo är en klasshäst när han är felfri, tyvärr är inte det så ofta som man skulle vilja, men han får ett streck här. Nr6 Peaberry var inte riktigt med i matchen i V75-finalerna, men detta är ett lite lättare motstånd. ska passas. Sista strecket går till Nr6 Berkut Boko, inte helt med i klass2-finalerna på Solvalla, men utvecklas hela tiden och det ska man inte underskatta, är lite överstreckad för min smak dock, i det här gänget ska han inte vara streckfavorit.


Avd3
:
Här är det nästan synd att storfavoriten blivit struken, jag hade gärna fällt den. Nu blir loppet helöppet så jag streckar på lite mer än tänkt.
Självskrivna är Nr10 Oolong och Nr2 Havbergs Mimi. Men de var inte mitt förstaval. Satt (och sitter) med funderingar på att chansspika Nr5 Echauffour. Han vann senast med skor runtom och tussarna kvar i öronen, nu ska han enligt uppgift köras barfota runtom om det går, men minst barfota fram. Då finns det en och ett par växlar till, vunnit nu mot enklare gäng ja, men det finns krut i kusen. Dock än så länge så streckar jag upp. Nästa 3 på lappen är Nr8 Caddie Gallant, Nr7 Global Mazarine och Nr9 Candor Hall.


Avd4
:
Från början hade jag tre kusar med, men då Zätabubben strukits så är det bara ett lås på två här just nu. Nr3 Twitter och Nr9 Quality Questioned.  Båda högst kapabla travare, liten fördel till Twitter tack vare spåret.


Avd5
:
Fyraåringslopp och voltstart. Har gått igenom detta kors och tvärs och har egentligen bara valet att antingen helgardera eller välja ut tre.  Det blir fyra efter tips från bolaget.
Först Nr3 Checco Boko, Stall Nurmos har bra form och denne vann direkt i årsdebuten, startar inte speciellt ofta dock. Sedan Nr13 Down Force, galopperade senast men det var från längst ut på vingen, nu är det volt och andraspåret från tillägg. Nr11 Charlie Lucky är också osäker, men högst kapabel, lite överstreckad men man ska inte lämna den utanför (Tack Jim Isaksson för tipset) . Sista strecket går till Nr12 Come Back som är härligt bortglömd, bara streckad på 8%, troligen på grund av femteplatsen senast på Mantorps slaskbana, men det var mot äldre och långt mer erfarna hästar, här är hans rätta element.


Avd6
:
Silverdivisionsförsöket kommer jag försöka fälla favoriten Nr1 Obi Wan, innerspåret där kan ställa till det och den kan bli instängd. Streckar fyra till, Nr3 Stormysky har ett bra spår och har mött liknande motstånd förr och stött upp bra. Nr7 Going for Gold Zaz ska ha et streck, sedan blir det Nr5 Main Kronos som gör årsdebut, kan behöva loppet i kroppen men denne har nog den högsta grundkapaciteten av hela gänget. Sist har vi rysaren Nr12 Capello Bob, andraplatsen senast visar att han kan starta och hävda sig bakifrån. 6% är finfint i nuläget (Tack Emil Andersson).
Edit, Nr3 Stormysky struken.


Avd7
:
Full distans och 20+40m tillägg. Här har ju statistiken talat om för oss att när det kommer till 20+40m så står det mellan första raden och de på dubbla tillägg. Tror det är färre än 5% av loppen som vinns från mellanläget. Från framspåret blir det Nr1 Face Facts, Nr2 Bolt och Nr4 Royal Peak. Från dubbla tillägg blir det, alla. Nr12 On Track Piraten, Nr13 Deuxieme Picsous, Nr14 Iceland och Nr15 Harry Haythrow.
Edit. Efter rundkoll och godkännande från bolaget så blir det en rockad. Byter ut Nr2 Bolt mot Nr9 Alvena Nonstop.

De preliminära systemen blir då som följer:

Lilla systemet:
Avd1: 5 Twigs Tiffany
Avd2: 5,6,8
Avd3: 5,8,10
Avd4: 3 Twitter
Avd5: 3,12,13
Avd6: 1,3,5,7,12
Avd7:  4 Royal Peak.
135r / 67,50kr

 

Stora systemet:
Avd1: 5 Twigs Tiffany
Avd2: 4,5,6,8
Avd3: 2,5,7,8,9,10
Avd4: 3,9
Avd5: 3,11,12,13
Avd6: 1,3,5,7,12
Avd7: 1,4,9,12,13,14,15
6720r / 3360kr

 

Rövaren:
Avd1: 5,6,10
Avd2: 4,5,6,8
Avd3: 5 Echauffour
Avd4: 3 Twitter
Avd5: 12 Come Back
Avd6: 1,3,5,7,12
Avd7: 1,4,9,12,15
240r / 120kr

 

Lycka Till!
Dr Scabs.

Starow

Ps. Det finns nu plats i mitt lilla bolagsspel, där andelarna kostar 50kr stycket. maila mig på för en inbjudan.

Föregående artikelDagens Dubbel Solvalla 9/3-2013
Nästa artikelGasa inte för tidigt Örjan!