Dagens Dubbel Solvalla

38

dd-tips dd-blogg

Det börjar dra ihop sig till årets travhändelse på svensk mark. Det finns fortfarande ett par platser att fylla i elitloppsfältet men så ska det vara och på lördag körs det sista kvalloppet och vilket lopp det blev! Men mer om det på fredag.
För egen del har det varit ganska lugnt på travfronten. Dessvärre har jag inte hört något om varför Paparazzi M underpresterade i lördags men något måste ha satt ner honom. Men han kommer garanterat tillbaka 🙂

Ikväll tävlas det på Solvalla. Jag tycker mig ha hittat några spännande drag. Vi börjar med DD. I första avdelningen är 3 Quick Fix klar favorit och ska nog vara så också med tanke på vad han uträttat i de senaste loppen. MEN det är ett lopp över korta häcken och innanför startar 2 Royal Fighter som är väldigt rask ut och det är bra häst. Jag hoppas Tillman svarar spets och ger favoriten en match. Då öppnas loppet upp och vi kan få en skräll. Jag streckar de båda startraketerna och tar även med 4 Västerbo Highflyer, 6 Daley Lovin och 7 Seabiscuit.
DD-2 är en öppen historia som jag tänker chansspika mig ur. Kenneth Haugstad är en kusk i form och likaså stallet han jobbar för och kör åt i detta loppet. 10 Just Flying By kan bli serverad en fin resa i draget och förhoppningsvis tackar hon och Kenneth för det genom att spurta till seger. Många tuffa motståndare men vi håller tummarna för att de kör mot varandra.

DD-1: 2,3,4,6,7
DD-2: 10 Just Flying By
Min raka/roliga DD: 6-10

Att 4 Nimbus C.D är så klar favorit i V86-1 förvånar mig en aning. Visserligen är han spetsfavorit och kanske inte får onödigt hårt tryck på sig i det lilla decimerade fältet men jag har inte tyckt han varit någon hjälte från spets förr. Blir inte alls överraskad om 5 Twins Fairytail eller 6 Montdore tar ner honom från dödens.
6 M.T Jeffrey i V86-3 trodde jag en hel del på senast men jag tycker inte han var lika bra som i loppen innan. Hoppas han kan få revansch här och jag är inne på att chansspika.
Läste en tweet häromdagen om att man skulle passa Kajsa Fricks hästar framöver, minns inte var jag såg den. Om det var med glimten i ögat eller inte vågar jag inte svara på men letar man skräll i V86-5 kanske det är farligt att glömma 8 Calvados Hornline.

Lycka till!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.