Dagens Dubbel Visby 10/7-2013

247

DDONSDAG

 

Är fortfarande irriterad på mig själv för att jag missade Ed Rapide i DD-1 i lördags. Han imponerade på mig för två starter sedan då han gick en rapp avslutning och jag trodde mycket på honom i starten efter. Då satt pappa Olle Goop i sulkyn och Ed Rapide imponerade inte alls lika mycket. Därför blev jag besviken och såg snabbt förbi honom i lördagens start. Man ska inte sluta jaga förrän man träffar även om det kan dröja ett tag och man får sitta på samma pass tills man har träsmak i baken. Det var samma sak med Deuxieme Picsous förra lördagen. När kusen väl vinner och man sitter där utan honom då blir man så besviken att man håller på att gå ut och dränka sig i dammen. Slutar man att betala för en häst som man jagat ett tag så kan man ge sig tusan på att det kommer tillbaka och biter dig i din träsmakande bak.
Men man ska inte gräva ner sig för djupt heller och nu tar vi nya tag! DD tips till Skrubbs ikväll finner ni nedan.

 

DD förslag

DD-1 hade jag tänkt att gardera men efter lite djupare analys finner jag ingen anledning att strecka fler än favoriten 15 Stay The Night. Han bör vinna detta om inte sjukdom eller galopp sätter stopp.
I DD-2 spelar jag med fyra hästar, två lite mer betrodda och två lite mindre betrodda. 3 Caddie Comet tror jag sitter i spets och egentligen finns det bara en anledning till varför jag inte singlar honom. Tränare Nurmos varnar lite för att Visbys underlag kan vara speciellt och banan har en tendens att bli lös. Det missgynnar Caddie Comet som måste ha rejält med fäste. Får han det så tror jag han vinner detta.
Främste utmanaren är nog 10 Kadett C.D som är en elittravare när han är på topp. Nu har han ett lopp i kroppen och jag tror att Berghan har vässat honom ytterligare. Men det är kort upplopp på Skrubbs och man kan inte sitta för långt bak.
Två intressanta outsiders ska vi ha med också. 5 Kashs Cantab har riktigt fin form men vinner kanske inte ihjäl sig. Men han är väldigt lite streckad denna gången och är klart spelvärd.
Likaså är 9 Francais Du Gull som är helt bortglömd. Jag kan inte påstå att jag gillar FDG och har sällan spelat honom men nu går man tillbaka till hans ordinarie utrustning och dessutom startar han från bakspår och kanske kan det bli bra med tanke på att han har en bra startrygg i Caddie Comet. Han går bra i ryggar och skulle det klaffa så kan han överraska.

Rank DD-1: 15,11,1,9,4,5,14
Rank DD-2: 3,10,5,9

 

DD system

DD-1: 15 Stay The Night
DD-2: 3,5,9,10

4 kombinationer

Min raka DD: 15-3

Min roliga DD: 15-5,9

 

Tvilling DD-1: u-häst 15 mot 1,4,5,9,11,14
Tvilling DD-2: u-häst 3,10 mot 5,9

 

Drag till V86: I V86-1 ser jag ingen anledning att gardera 5 Ulm Karsk, omgångens bästa spik!
Det låter bra kring 6 Cosmo Light i V86-2 men jag tycker man ska strecka 9 Gigant Sjöhammar som Stig H låter lite småuppåt på och 3 Akilles Sisu som har bra läge och har mött tufft motstånd.
Glöm inte bort 1 Deckhand i V86-3! Han gjorde det klart bra bakom tufft motstånd senast. Även 11 Roosevelt Zet är intressant på strecken. Likaså 3 Your Sincerely som det låter bra från stallet på.
3 Com Ullna tycker jag är värd en varning i V86-4. Avslutade vasst till tredjeplatsen senast bakom två mycket fina fyraåringar.
V86-5 kan 1 Castor Boko leda runt om men jagar man lite större slantar så tycker jag man ska strecka 9 Merry Broline och framförallt 10 Dream Derby och 11 Claude Guegan.
4 Chase Dreamcatcher är löjligt bortglömd i V86-6. Kan öppna raskt och ska räknas tidigt. Jag lurar på att låsa loppet med 4 CD och 5 Ametrin. Ametrin har gjort fina lopp på slutet mot bra motstånd. Spelar även en rak tvilling med 4-5.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson