Inför V75 och Mikkeli: Spännande för Daniel Réden

244

mikkeli_daniel_reden

Daniel Redén har flera mycket intressanta hästar till start i V75 i Årjäng och dagen efter startar Shaq Is Back i det finska storloppet i Mikkeli. Foto av JEANNIE KARLSSON

Hallå där…
..Daniel Redén, som har en spännande helg att se fram emot.
Först åtta hästar till start i V75 i Årjäng, varav tre som är med i storloppet.
Och på söndag har Shaq Is Back ett perfekt läge i finska Mikkeli.
Dessutom är toppsprintern inbjuden till Hugo Åbergs Memorial.
Du selar ut stallets bästa hästar i helgen. Kommentar?
– Det är väldigt kul och speciellt när hästarna känns så fina som de gör. Det blir en upplevelse för mig och hela stallet, säger Daniel Redén.
Stallet håller ställningarna i toppen av landets tränarliga. Du ligger på åttonde plats med nästan sex miljoner inkört, vilket redan är mer än en fördubbling av hela fjolårets resultat. Segerprocenten är också fina 24 procent. Du kan förstås inte vara annat än jättenöjd?
– Det rullar på bra och hästarna håller sig friska. Även om folk tycker det går bra hela tiden så ser ju jag att vissa hästar har kommit ur form medan andra har kommit in i form. Det är bra att vi har en sådan bredd att ta av, att många hästar går bra. Vi har hittat rätt med vårt träningsupplägg och man ser att konceptet verkligen fungerar.
Shaq Is Back vann Kalmarsundspokalen senast på nytt banrekord, 1.10,5. Hur är läget med honom?
– Allt verkar jättebra med hästen. Han vann med tussarna kvar och norsken oryckt i Kalmar och känns faktiskt ännu bättre i träningen efteråt. Jag tror att han kommer att göra ett ännu bättre lopp nästa gång.
Han startar närmast i S:t Michel-Ajo i finska Mikkeli på söndag med 70 000 euro i förstapris. En bana som är känd för att vara hypersnabb. Hur fort kan han springa där?
– Tider är alltid svårt att spekulera i men han kommer säkert att springa väldigt, väldigt fort om det är bra väder. Vi har fått ett bra läge med spår tre bakom bilen och han är ju jäkligt startsnabb så jag laddar vad som går. Det är en bra häst för de andra att ha framför sig för han är som mest effektiv när han får gå i ett jämnt och hårt tempo. Han har en sådan teknik att han funkar som bäst när han kan dra sönder de andra.
– Nu blir det första riktiga långresan för och det ska bli spännande att prova. Han har åkt till Kalmar tidigare men nu blir det en två dagars utflykt med övernattning och det blir ett litet test hur han klarar det.
– Motståndet är ungefär detsamma som jag mötte i Kymi Grand Prix med Hard Livin och jag tror att hästen ska ses med ganska bra chans.
Shaq Is Back är även inbjuden till Hugo Åbergs den 30 juli. Han var väl självskriven där efter insatsen i Kalmar senast?
– Ja, men Jägersro trodde nog att jag skulle starta i Årjäng och då ville de vänta med att bjuda in honom. Men eftersom jag tycker att loppet i Mikkeli passar bättre och vi startar där så fick vi en inbjudan vilket vi har tackat ja till.
– Om allt går bra i Finland så vet jag att jag kommer med en häst i toppform. Jag har kört under Åbergs-kvällen tidigare och det är verkligen en trevlig stämning. Det är magiskt att vara där den kvällen.
På lördag har du åtta hästar till start inom V75 i Årjäng, vara flera av dem känns väldigt intressanta på förhand. Vilka är dina tre bästa chanser i V75?
– Johnny B.Kemp (V75-1) är väldigt bra i ordning. Han blir bara piggare och piggare hemma i jobben och är väldigt laddad. Senast gick han jäkligt bra efter galoppen och Johan hade 1.09,6 sista varvet. Det är en häst som utvecklas hela tiden och bara blir bättre och kaxigare. Han går med optimal balans barfota runt om som vanligt.

”Bästa hästen – men varning för spåret”
– Molle C.D. (V75-3) var otroligt bra i debuten för mig då han vann från dödens. Han har mycket hög kapacitet och honom har jag stora förväntningar på framöver. Jag har säkert bästa hästen i fältet men vill varna för att det är galopprisk från spår fyra i voltstart. Det är också bara andra starten efter ett långt uppehåll och han kommer att gå med träningsbalans och bomull i öronen. Kapacitet för att vinna har han definitivt.
– Hard Livin (V75-7) har fått ett väldigt intressant läge. Han är jättesnabb ut och Björn får ladda för ledningen, eller det bestämmer han själv förresten. Men jag skulle gärna se hästen i den främre träffen då han har gått bra och mött tufft motstånd på slutet. Han var exempelvis inte långt efter Orecchietti senast från ett sämre läge. Då körde jag fram i dödens och ändå utmanade han till slut. Han går barfota runt om igen, säger Daniel Redén.

Fotnot:
Följande åtta hästar är klara för Hugo Åbergs:
Bagley – Conrad Lugauer
Brad de Veluwe – Tuomas Korvenoja
Commander Crowe – Fabrice Souloy
Nahar – Robert Bergh
Raja Mirchi – Lutfi Kolgjini
Sebastian K. – Åke Svanstedt
Shaq is Back – Daniel Redén
The Best Madrik – Jean Etienne Dubois

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 Visby 10 Juli 2013
Nästa artikelDagens Dubbel Visby 10/7-2013

Comments are closed.