Dagens stjärna: Selmer I.H.

53

Dagens stjärna: Selmer I.H.

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2019.
Dagens stjärna: Selmer I.H.

Fakta
Selmer I.H., valack, 5 år 
Starter: 27
Segrar: 12
Rekord: 1.11,4/2140a
Intjänat: 2 030 100 kronor
Hemmabana: Umåker

Presentation: 
Selmer I.H. Lugnt matchad talang från en av landets nordligare banor som följde upp tredjeplatsen i Breeders’ Crown-finalen 2017 med en triumf i fjolårets upplaga. I finalen för de fyraåriga hingstarna och valackerna spurtade Selmer I.H. ner ledande storfavoriten Perfect Spirit och plockade många längder över Eskilstunas upplopp. Under våren blev det seger i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla, då från ledningen.

Förstemannen Samu Sundqvist i stall Ingemar Hultqvist svarar:

Hur känns hästen för dagen? 
– Han känns bra. Det har varit en bra vinter och han har tränat hela vintern utan avbrott. Han var i bra form när han togs ur tävling i november också, så vi har ingenting att klaga på. Efter Breeders-finalen blev det en liten paus innan han fick börja jobba igen. Selmer gillar att träna och man blir också själv glad när man sitter bakom honom.
– Vi har fina träningsvägar här hemma och fram till nu har han bara tränats här i Ratu. Men nu har det blivit töväder och lite sämre att köra på så eventuellt att han får gå lite snabbare på banan på Umåker i nästa vecka (vecka 10). Det blir inte några snabbare farter inne på banan men vi har i alla fall planerat in två jobb på Umåker innan tävlingssäsongen.
När startar han nästa gång?
– Planen är att han ska gå ett par lopp i slutet av mars, och det kan bli två lopp i Boden. Vi siktar på gulddivisionen i V75 söndagen 31 mars i Boden och då kan det passa bra med ett lopp över tre kilometer på samma bana nio dagar före, fredag 22 mars. Vi får se.
Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
– Självklart är målet att köra in så mycket pengar som möjligt. När han vann Breeders’ Crown-finalen på det sättet han gjorde började man hoppas på Jubileumspokalen på Solvalla. Det är en förhoppning att han ska duga bra där om han utvecklas lite till eller bara håller samma nivå som han haft. Så om allting går bra är Jubileumspokalen det stora målet i år.
– Meningen är att kanske bara ska starta tio-tolv gånger med honom 2019 och att vi förhoppningsvis ska kunna gå ”all in” när han är sex. Han har inga stora svagheter och har en fin speed och kan göra mycket själv i loppen och det brukar oftast vara kvaliteter som räcker en bit.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Färjestad Lördag 9 mars 2019
Nästa artikelDagens stjärna: Inti Boko

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.