Dagens stjärna: Who’s Who (Jubileumspokalen är huvudmålet)

91

Dagens stjärna: Who’s Who

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2019.
Dagens stjärna: Who’s Who.

Fakta
Who’s Who, hingst, 5 år
Starter: 19
Segrar: 11
Rekord: 1.11,3/2140a
Intjänat: 5 604 759 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation:
Tog en förkrossande seger i Svenskt Travderby där han imponerade oerhört på nytt svenskt rekord för fyraåriga hingstar och valacker. Radade upp segrarna tidigt men slog igenom på allvar när han vann försök och final i V75 på vårkanten i fjol och blev då favorit till Derbyt. Blev tidigt en snackis på sitt namn och likheten med pappan Maharajah.
Röstades fram till Årets Fyraåring på Hästgalan.

Tränaren Pass Aikio svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han känns jättefin och har fått mycket tung träning i vinter i tryckvagn. Känslan är att han har biffat till sig under vintern och lagt på sig mer muskler. Det är på sluttampen nu med tryckvagnsträningen och meningen är att han ska in till Solvalla för snabbjobb några gånger innan det blir årsdebut.
– Det var en fantastisk säsong i fjol och derbyt är min skönaste seger i karriären, inget snack om den saken. Tyvärr var han sjuk i sista starten i Breeders Crown-finalen och han fick ta det lugnt ett bra tag efter det innan han började träna i tryckvagn.

När startar han nästa gång?
– Jag har inte sett ut något lopp ännu men det blir i början av juni. Då kommer han att vara väl förberedd. Jag vill inte ha hästen i full form för tidigt och därav den lite senare årsdebuten.

Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
– Jubileumspokalen är huvudmålet och sedan får vi se hur vi matchar honom därefter. Tankarna går ju mot Frankrike och loppen i Paris i vinter. Men då måste han att han ha utvecklats ett snäpp till under vintern för att matcha de allra bästa. Det är klart att man har stora förhoppningar med en sådan här häst att han ska kunna duga i de loppen. Prix d’Amerique är ju ett av drömloppen att vara med i, säger Pass Aikio.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.