Dags att ta en titt på en av stjärnorna igen

346

image-2

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2014.
Dagens stjärna: Blended Scotch.
Presentation:
Skrällvann Stochampionatet i fjol till 43 gånger pengarna. Per Linderoths sto höll farten starkast från sitt bakspår i ett lopp som kördes i ett hårt tempo. Hon visade sedan att hon inte var någon dagslända genom att ta hem ett Breeders’ Crown-lopp på Umåker och ett fyraåringslopp för ston ingående i Solvallaserien.

Tränaren Per Linderoth svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Hon känns väldigt spänstig och bra, men har en bra bit kvar till start. Bakgrunden är att vi lät operera hennes framknän i november. Hon hade lite problem av och an i fjol och det känns jätteskönt med den här renoveringen. Vi hoppas få mera kontinuitet det här året. Hon vilade helt i över två månader och nu är det andra veckan hon går jobb. Fyra jobb har det blivit här hemma i backen och allt känns bra.

När startar hon nästa gång?
– Jag har inte tänkt så långt. Mellan tummen och pekfingret…jag skulle jag tro att vi plockar ut henne i mitten eller början av maj. Vi får väl se hur det artar sig framöver. Som det känns nu är det inga orosmoln på himlen.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Alla vet ju att det är svårt att hitta lopp åt en nybliven femårsmärr med en och en halv miljon på sig. Åtminstone är det svårt att hitta lopp som man tycker passar. Men i första hand får vi leta stolopp. Förhoppningsvis kan vi hitta samma serier som vi provade med Ariel Boko i fjol, starter i Diamantstoet och så vidare. Vi har inga specifika mål med henne den här säsongen. Det är en härlig individ i alla fall. Hon lägger ingen större kraft när hon går i högt tempo och det är mycket värt.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelFem tippar V75 Åby 15 mars 2014
Nästa artikelInför V75 Åby 15 mars 2014; Tre vårtecken förgyller Åby