Dags för Bold Eagle att starta igen

33

vincennes

Vincennes bjuder på topptrav på lördagen och bland annat ska Prix d’Amerique-vinnaren Bold Eagle befästa sin ställning som Frankrikes travkejsare och även kullens kung när det gäller hästarna födda 2011.

Bold Eagle blir favorit att vinna Femåringskriteriet, Criterium des 5 Ans som det heter på franska. Tuffaste utmanaren om förstapriset på en miljon kronor är troligen Bird Parker som visade fin form vid seger i senaste starten och som vi minns från elitloppshelgen på Solvalla då han vann styrkeprovet Harper Hanovers lopp före Sauveur, El Mago Pellini och Mellby Viking. Distansen i Femåringskriteriet är 3000 meter.
Efter Femåringskriteriet skulle det förstås vara en sportslig godbit för alla travälskare att få se Bold Eagle mot Stefan Melanders Nuncio. De båda femåriga stjärnorna är inkvalade för finalen av Trotting Masters som avgörs på Bjerke i Oslo 18 september. Det troliga är ändå att det drömmötet först sker i Prix d’Amerique sista söndagen i januari.
Förutom Femåringskriteriet bjuder Vincennes bland annat även på Prix de Beaugency där Joakim Lövgrens Alfas da Vinci är med och kämpar om förstapriset på närmare 440 000 kronor.

Föregående artikelNya utmaningar för Kusktalangen
Nästa artikelTränarglädjen: ”Kanonskönt”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.