Nya utmaningar för Kusktalangen

33

kusktalangen

En av trav-Sveriges hetaste kusktalanger byter arbetsgivare. Kevin Oscarsson lämnar Stall Johan Untersteiner men blir kvar i Halmstad – ny adress: Stall Stefan Persson.

Det är Trav365 som på onsdagen skriver att Kevin Oscarsson, 21, byter stall.
Kusktalangen var så sent som 17 augusti tvåa i Jubileumspokalen bakom Nuncio med Explosive de Vie, en styrning han fick då pappa Jim Oscarsson (proffstränare på Solvalla) skadat sig. Den andraplatsen var värd 400 000 kronor och i år har Kevin Oscarsson kört in drygt 1,7 miljoner kronor via 22 segrar på 234 lopp.
Just löpkörningen är en av orsakerna att Kevin Oscarsson byter stall.
– Där här erbjudandet passar mig bättre. Det kommer bli lättare att kunna åka iväg och köra lopp, säger Kevin till Trav365.
– Jag har börjat köra mer på slutet och jag får mer styrningar och det blir tajt med tiden när man har åtta starthästar. Nu kommer jag att ta hand om 1,5-åringar mest. Då kommer det bli lättare att kunna åka iväg på eftermiddagarna när det är trav. Det är inte lika mycket fixande med unghästarna som med tävlingshästarna.
Stefan Persson nöjd med sitt nyförvärv:
– Kevin är en riktig framtidskille, och han kommer passa perfekt i teamet. Han kommer även få köra mycket lopp, vilket är det han vill. Kevin är en riktig arbetare, som är duktig med unghästar och det ska vi försöka utnyttja. Helt enkelt ett riktigt bra tvåbent nyförvärv, säger Halmstadtränaren till Trav365.

Föregående artikelTimo Nurmos: ”Det är jättestort”
Nästa artikelDags för Bold Eagle att starta igen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.