Dags för comeback!

29

comeback daniel

Dagen som Daniel Redén har väntat på är snart här.
På fredag gör hans ögonsten Delicious U.S. comeback i Bollnäs.
– För mig är det viktigaste att hon får komma tillbaka och må bra, säger Solvallatränaren.

Delicious U.S. betyder mycket för Daniel Redén. Han har flera topphästar i stallet men det flyfotade lilla stoet ligger honom extra varmt om hjärtat.
– Hon är ju som en i familjen. Jag går ut till henne varje dag, ger henne lite extra mat och tar en promenad med henne, säger Redén.
I fjol satte Delicious U.S. tre världsrekord och röstades fram till Årets Häst. I maj var siktet inställt på Elitloppet när hon fick en svår infektion i ett knä och tvingades till operation. Tränaren var rädd att karriären kunde vara över.
– Det var jättejobbigt när det inträffade. Då var det inte många nätter man sov så bra.
Men det sjuåriga superstoet reste sig.
– Det har gått jättebra. Hon svarade på antibiotikan otroligt bra. Det tog 14 dagar och sedan fick hon börja gå igen. Sedan har det gått sakta men säkert framåt. Nu på slutet har hon tränat för fullt. Riktigt hårda träningspass också, och det älskar hon ju.

Gillar stor publik
För ganska precis ett år sedan satte Delicious U.S. ett av sina världsrekord i Bollnäs när hon sprintade runt på 1.08,6 (1 640 meter, autostart). På fredag gästar hon åter banan som kvällen till ära bjuder publiken på entrépengen. Daniel Redén har dessutom gått ut med att Delicious U.S. kommer att skänka fem kronor per besökare till Bollnäs Travskola.
– Hon är ju en diva och gillar när det är mycket publik så det är självklart att man ska bege sig till Bollnäs och stötta henne!
20.30 börjar startbilen rulla på fredag. Då inleds ett nytt kapitel i sagan om Delicious U.S.

Föregående artikelBergh fortsätter bojkotta
Nästa artikelPiraten ska erövra Belgien

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.