Bergh fortsätter bojkotta

22

bergh bojkottar

Robert Bergh har inga hästar till start när Åbytravet på lördag arrangerar en av årets största tävlingsdagar.
På grund av missnöje med banveterinären fortsätter stortränaren att bojkotta sin hemmabana.

Robert Bergh startar sedan en tid inga hästar på Åby och han kör inte heller några lopp på banan. Bakgrunden till bojkotten är att Bergh vid två tillfällen har polisanmälts av banveterinär Anders Bergqvist. Anmälningarna gäller en skada som hästen Re Doc ådrog sig i lopp när den slog sig på bakkotorna samt en sårskada på hästen Officer C.D. Även Jägersrotränaren Joakim Lövgren har slutat köra lopp på Åby sedan veterinären lämnat in en polisanmälan mot honom gällande hans sätt att mana på en häst.
– Det är de två som har gått ut med sina bojkotter men samtidigt finns det en tyst bojkott bland flera andra tränare som inget säger men som inte anmäler hit. Jag har lyssnat av mycket bland de aktiva och det är ingen bra stämning. Situationen är inte alls bra och måste få en lösning snarast, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen.
Åby kan emellertid inte göra så mycket åt det omfattande missnöjet med Anders Bergqvist då banveterinärerna på landets travbanor är anställda av Jordbruksverket.
– Vi har haft ett möte med Jordbruksverket där vi informerade om problematiken för vår del och vi ska ha ett möte till inom de närmaste tio dagarna. Jag vill bara att Åby ska behandlas på samma sätt som andra travbanor och det blir vi inte i dagsläget, säger Pedersen.
Normalt förfarande om en banveterinär misstänker brott mot djurskyddslagen är att anmälan görs till länsstyrelsen.
I fallet Officer C.D. fick Robert Bergh i enlighet med Svensk Travsports reglemente böter på 1 500 kronor ”för att ha försökt starta häst som ej var i tävlingsmässigt skick” och Joakim Lövgren fick även han böta 1 500 kronor för ”övrig felaktig drivning”.

Föregående artikelTimo Nurmos ger hästen tid…
Nästa artikelDags för comeback!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.