Timo Nurmos ger hästen tid…

43

timo nurmos

Solvallatränaren Timo Nurmos ger hästen tid mellan framträdandena.
Chelsea Bokos senaste seger kom i miljonloppet i Östersund förra sommaren och efter avelsarbete kombinerat med fyra starter i år tror tränaren att sjuåringen är segermogen igen.
– Han är mycket fint i ordning för dagen, säger Nurmos inför starten i The Owners Trophy på onsdag.

Kriterievinnaren från 2012 Chelsea Boko, har varit verksam i aveln och har nu fått fyra lopp i kroppen efter ett nästan årslångt uppehåll.
V86-6 på Solvalla är The Owners Trophy med 200 000 kronor till vinnaren. Timo Nurmos springare står med 20 meters tillägg och är överlägset rikast i loppet med sina snart sex miljoner intjänade.
Hästen var kullens kung som treåring då det bland annat blev segrar i Svenskt Travkriterium och E3. Säsongerna efter det blev det bara en seger då det klassiska ”för mycket pengar på bankboken”-syndromet slog till och det var lopp i äldre eliten som gällde.
Chelsea Boko fick visa vad han kunde under vintern-våren i fjol då han vuxit in i kostymen och bland annat vann två penningstinna lopp på Vincennes och tjänade runt 1,4 miljoner kronor på nio starter i Paris.
Efter en pust på ett par månader blev det sedan seger i Jämtlands Stora Pris i juni förra året.
– Vi lät honom ta det lugnare efter Östersund när vi började sikta in oss på ännu en vinter i Frankrike. Men det blev andra planer och han började betäcka i stället. Nu på våren har han varit på stuteri Menhammar och betjänat ston och vi har varit nöjda med honom i de här starterna, säger Timo Nurmos

Flytt till i augusti
Solvallas Hästägarförening har under många år arrangerat tävlingskvällen ”The Owners Day” under senhösten.
Nu har man fått dagen flyttad till augusti med en full V86-omgång på Solvalla och laddar som vanligt med bland annat klassikern The Owners Trophy.
Underpaid Hanover, Maharajah och Nurmos egen Checco Boko har vunnit loppet de senaste åren. Dags för Chelsea Boko nu?
Chelsea Boko var en av favoriterna till segern i gulddivisionen i Bollnäs för ett par veckor sedan.
– Han hade tre lopp i kroppen inför det då vi valt att ta det lugnt med honom på grund av avelsverksamheten. Han kändes verkligen fin då och satt fast med alla krafter kvar.
Hur har han uppträtt i träningen på slutet?
– Han känns jättefin. Verkligen. Självklart måste jag tro på bra chans nu när pigg och i ordning, för det är en mycket fin häst. Jag ska inte säga att jag kollat motståndet så mycket men hästen är så pass bra att han ska ha chans mot de flesta. Jag har inte bestämt balansen men vi kör utan skor fram åtminstone, som senast.

Spetsar igen?
V86-3 är ett lopp för treåriga ston där startsnabba Faye Bros drog ett innerspår över kort distans. Samma läge som i finalen av Stosprintern i Halmstad senast då hon spetsade och höll till en tredjeplats.
– Det är en mycket fin häst det också. Hon var inte riktig på topp när hon var trea där i Halmstad och vi förstod efteråt vad det berodde på. Hon gick okej i loppen men var lite förkyld när vi kom hem och kanske inte hade rätta orken. Nu tränar hon fint igen men om hon är tillbaka i toppform är svårt att säga. Hon ska räknas.
Timo Nurmos stall har ytterligare en kvartett hästar till start, samtliga treåringar. 4 Bugatti Brick (V86-2), 8 Oliwer Hip (V86-5). 7 Tough Cookie (V86-5) och 11 Antonio Trot (V86-8).
– Alla mina treåringar på onsdag är fina och under utveckling. Utan att ha satt mig in i motståndet så här tidigt på veckan kan jag säga att jag har en del bra chanser.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.