Segergest i kuskdebuten på Meadowlands

25

segergest i kuskdebuten

Segergest i kuskdebuten i USA – trots att segermarginalen inte var mer än ett huvud.
Amatören Peter Arnqvist från Halmstad fick låna en av Åke Svanstedts hästar i fredags och var med och drog igång stortravet på Meadowlands.

Inte bara en utan två glada svenskamatörer var med och angav tonen på helgen med USA:s största travlopp Hambletonian.på travbanan strax utanför New York.
I kvällens två amatörlopp hade numera USA-stationerade Åke Svanstedt anmält två av stallets hästar.
Hustrun Sarah Svanstedt tog sin andra seger på Meadowlands i sommar och är numera hundraprocentig efter två styrningar.
Sarah var tung favorit bakom familjeägda stoet Blue Muse fyra år och spelades ner till 14 för 10 i vinnarodds, hittade lucka från tredjeparet invändigt och kunde till slut vinna enkelt efter att ha kopplat grepp kort före mål.

”Ändå säker på seger”
Peter Arnqvist med amatörlicens på Halmstadtravet, var över på semester och fick chansen på hästen Sky Hanover i det andra amatörloppet.
Trots att det såg lite illa ut i inlednigen av loppet slutade det hela med succé. Storfavoriten Sweet Justice och John Calabrese drog hårt i ledningen loppet igenom och Arnqvist satt länge sist.
Sky Hanover hade sparade krafter och kunde avgöra med ett snabbt upplopp.
Favoriten Sweet Justice fick sträcka vapen precis på mållinjen.
– Jag vann inte så stort, men var ändå så säker på seger att jag gjorde segergest när vi passerade mållinjen, säger Peter Arnqvist.
Det blev uppmuntrande ord av legendaren John Campbell efter loppet – världens genom tiderna vinstrikaste kusk.
– Campbell sa till mig efteråt att det var coolt gjort att bjuda på segergest i mitt första lopp på Meadowlands, särskilt eftersom jag vann med så liten marginal.
Sky Hanover delade ut sex gånger pengarna i vinnarodds och noterade tiden 1.10,8. Segern var värd 5000 dollar för svenska ägarna Knutsson Trotting.
– Det var riktigt kul. Åke sa till mig innan att hästen var riktigt bra, trots att den hade sämre meriter än de flesta av konkurrenterna.

Föregående artikelFem tippar V75 till Åby 13 augusti 2016
Nästa artikelTimo Nurmos ger hästen tid…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.