Dags för kval till Svenskt Travkriterium och Oaks

27

kriteriet

På fredag körs kvalen till Svenskt Travkriterium och Travoaks.
Intresset var större än någonsin och hela 40 hästar blev tvångsstrukna.

72 hästar får plats i respektive klass och till Kriteriet anmäldes 96 hingstar och valacker och till Oaks 88 ston. Distansen i Kriteriet är 2640 meter autostart och i Oaks 2140 meter autostart.
Solvallatränaren Roger Walmann har vunnit massor av storlopp, men inte Kriteriet och det står högt på hans önskelista. Han har det väl förspänt i kvalen till Kriteriet. Bedazzled Sox, Every Day Elegant och Coquaholy har hela säsongen visat att dom tillhör de bättre i årgången.
Även Stefan Melander har en spännande trio som ska försöka ta en finalplats i Kriteriet. E3-vinnaren Following inledde karriären på andra sidan Atlanten hos Marcus Melander och kom till Sverige i våras. Nu har Stefan Melander även tagit hem duon Letsdoit och Thereisnolimit som bägge vann lopp i USA så sent som i augusti.
Fjolårets dominant, vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning och Svampen, Tetrick Wania är inte anmäld.Segerchecken i Kriteriet är två miljoner kronor, med premiechansen blir det den dubbla prissumman.
Även i Oaks har Roger Walmann chansen. Eirann har sedan hon började starta visat talang och var tapper tvåa i den långa E3-finalen bakom Sparven. Den sistnämnde, tränad av Jörgen Westholm är också en av 72 ston som jagar förstapriset på 1,4 miljoner kronor, även här dubblas prissumman med premiechansen.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.