Dags för största vinsten någonsin på V86?

33

image-5

Förra veckans omgång blev historisk.
Aldrig tidigare hade det spelats för så mycket pengar på en vanlig V86 Xpress-omgång.
Då blev det jackpot, vilken veckans spelare nu kan glädjas åt.

20 887 543 kronor omsattes på V86 förra onsdagen. Raden blev relativt lättfunnen och det blev jackpot på sex rätt. Det innebär att veckans omgång är kryddad med nästan 5,5 miljoner extra i åttarättspotten.
V86 handlar om att hitta inte bara en vinnare, inte heller två, utan åtta stycken. Sedan 26 februari 2014 har två banor delat på spelformen, fyra lopp avgörs på vardera bana. Den här veckan är det Solvalla och Åby som har hand om tävlingarna. Omgången kan göra en ensam vinnare elva miljoner kronor rikare. Skulle så bli fallet blir även veckans omgång historisk. Största V86 Xpress-vinsten delades ut 12 augusti i fjol och den var på 6 321 575 kronor. Här kommer lite information kring omgången i punktform. Punkterna är lika många som antal lopp, åtta.

1. Flemming Jensen kör en av de hårt betrodda hästarna i omgången, Gantab Håleryd. Dansken har kört 17 lopp i Sverige hittills i år och har bara en seger. Det går att jämföra med fjolåret, då han vann var femte lopp han ställde upp i.
2. Robert Bergh har inlett året starkt. Han leder tränarligan både vad gäller inkörda pengar och segrar. 100 starter har gett 18 segrar och drygt två miljoner inkört.
3. Markus B Svedberg var väldigt optimistisk kring O.P.Q.C. (V86-2) i hästens senaste start. Han var då ute på V75, men det hindrade inte tränaren från att sticka ut hakan och säga att han hade loppets bästa häst. Den här gången går hästen ner en aning i klass och dessutom verkar stallformen sitta där då man tog en dubbel på Färjestadtravet under måndagen.
4. Eric Martinsson blev proffstränare för knappa tre månader sedan. 53 starter har stallet gjort sedan dess och tolv vinster har man kunnat räkna hem. Det innebär en segerprocent kring 23.
5. Hans-Owe Sundberg har varit på tre veckors semester så här i inledningen av året. Denna onsdag kör han sitt första lopp sedan 6 januari och han sitter upp bakom betrodde Noomi Skift med perfekt läge i V86-4. Hästen jagar första segern i karriärens 15:e start.
6. Erik Lindegren är den som tar längsta resan till onsdagens tävlingar. Gävletränaren har 55 mil enkel resa framför sig till Mölndal. Till start har han en häst, Oochongo Face.
7. Hårt spelade Patricia Hastrup (V86-7) har besökt Åbytravet vid tre tidigare tillfällen, men då har det inte gått speciellt bra. Som bäst har hon fått med sig ett femtepris hem till Norge.
8. Förra veckans radarpar på V86 var Ulf Eriksson och Robert Bergh då de tog två segrar av två möjliga på V86. Robert Bergh skickar upp Picasso Sama från Hajkom till Solvalla. Frågan är om det ska bli seger även den här veckan? I omgångens avslutande lopp får vi se…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.