Eftersnack V86 den 3 februari

97

image-6

Kusken har inte kört mer än 50 lopp och hästen hade varit ifrån ett tag inför onsdagens start.
Det struntade däremot 19-åriga Sandra Nordemo och Valeur i och höll för favorittrycket på V86.
– Det är det största som jag har varit med om, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Valeur har utvecklats och börjat fungera sedan han kom till Peter G Norman i somras. Under onsdagen tog han fjärde segern i nya regin. Körde gjorde ägardottern Sandra Nordemo.
– Det blev perfekt och jag bara satt och höll i hästen i sista sväng. Känslan där och då var fantastisk, sade segerkusken.
Inledningen blev dryg för ekipaget med dryga spår och till sist en position utvändigt om ledaren. Med dryga varvet från mål blev duon avlösta, men det var bara för en kort stund innan de var tvungna att attackera igen. Det bet bra och i sista sväng såg det klart ut.
– Det var bara att ta det lugnt och det kändes fint hela vägen. Även om vi var storfavoriter så kände jag ingen större press, jag försökte se det som ett helt vanligt lopp. Att vinna på V86 är det största som jag har varit med om inom travet såklart, sade Nordemo.
Segern var värd 40 000 kronor och detta var en perfekt uppladdning inför V75-finalen som hästen ska ut i nästa lördag.

Imponerande vinnare på Åby
V86-7 kom att bli en riktig fartfest. I februari månad inledde Single Sock och Christoffer Eriksson 500 meter efter 1.08,8 och 1 000 meter efter 1.10,8. Det blev sega ben till slut och den i rygg sittandes Patricia Hastrup kunde avgöra i mycket säker stil tillsammans med Per-Oleg Midtfjeld. Hästen hade startat tre gånger på Åby tidigare och nu kom första segern. Tiden blev imponerande 1.11,5/1 640 meter autostart.
– Det blev fart och spänning, den saken är klar. Min häst var väldigt het i både värmning och defilering så min uppgift var att hitta en rygg under vägen. Det löste sig perfekt och det gjorde väl inte saken sämre att Single Sock blev så het i spets. Min häst avgjorde enkelt till slut och prestationen var jättefin, sade Midtfjeld.
Även V86-5 blev en batalj mellan spetshästen och den som satt i rygg. Ochongo Face drog undan i 1.14-tempo och var pigg. När steget blev kortare i sista sväng vred Stefan Persson ut sin Hertig Shim och i ett nafs var greppet kopplat. Storfavoriten Ochongo Face försökte komma tillbaka, men segermarginalen blev till slut två längder. Tiden? 1.15,0/2 640 meter autostart.
– Han kändes jättebra under vägen och greppet kopplades direkt när jag vred ut, men däremot kan man aldrig vara säker och det gäller att ta sig hela vägen till mål. Vi har inte gjort något speciellt med hästen, skötaren har ridtränat honom och det handlar i första hand om att hästen ska må bra, sade Persson efteråt.

Kihlström dagens man
Örjan Kihlström vann ett lopp på V86, det med Roger Walmanns Sembs Rebir. Trots att hästen fick gå först ute i tredjespår under större delen av slutvarvet avgjorde han i en tät slutstrid med Andy Pandy som liftat med bakom. Förutom segrarna på V86 tog han hem ytterligare tre av de tio lopp som kördes på Solvalla under kvällen. Frågan är om han redan har avgjort kuskligan på hemmabanan? Han leder nämligen ligan med tio pinnar före Jorma Kontio som innehar andraplatsen…
– Det har varit en riktigt bra dag på jobbet. Sembs Rebir hade verkligen marginalerna med sig i dag för det var riktigt hårt i mål. Att han lyckades vinna var strongt med tanke på att han fick trava en stor del av loppet i tredjespår, var Kihlströms kommentar.
Robert Bergh hade även han en bra dag på jobbet. Från ledningen tog han hem V86-1 med Officer C.D. på Åbytravet och sedan vann Picasso Sama från samma position tillsammans med Ulf Eriksson. Den sistnämnde vann på Solvalla. Två segrar för Robert Bergh med andra ord – men på två banor.
– Picasso Sama var duktig i dag. Han låg lagom på bettet och när hästen i rygg vreds ut för anfall svarade han själv med att gå undan. Hästen kommer nog kunna gå upp i klasserna, framför allt i sommar då han kan tävla barfota, sade Eriksson i vinnarcirkeln.

I övrigt…
…vanns de två återstående V86-loppen från ledningen. Reijo Liljendahls Top Of The World och Ulf Ohlsson vann V86-2 på fina tiden 1.12,7/1 640 meter autostart och tjänade 80 000 kronor. Lite tur hade Peter Untersteiner med i bilden då han kom ut från invändigt läge efter första sväng tillsammans med Corinne af Solnäs. När ekipaget väl hade fritt var vägen mot ledningen öppen och där stannade hon hela vägen. 60 000 kronor var segern värd.
…blev utdelningen på V86 blygsam. 2 167 kronor betalades ut på åtta rätt medans sju rätt gav 21 kronor. Därmed blir det jackpotomgång även nästa vecka då Solvalla och Bergsåker delar på värdskapet. Totalt flyttas 5 778 731 kronor till åttarättspotten den 10 februari.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.