Tre V75-chanser för Melander

34

melander tre chanser

Stefan Melander skickar ner tre hästar från gården i Enköping till Jägersros V75-tävlingar denna lördag. Omgången är kryddad med jackpot och vi har tagit pulsen på försteman Marcus Schön.

Till att börja med, när åker ni från Enköping?
– Det lär bli vid 02.30 på lördagsnatten. Den första hästen värmer 14.20 och man får räkna med att det tar sju timmar ner. Sedan måste chauffören ta en paus när han har kört x antal timmar, vilket gör att det tar ytterligare längre tid. Vi är vana och hästarna också, så några större bekymmer är det ändå inte.
Bland annat har ni omgångens största favorit till start, Panoramic (V75-1). Vad säger du om hästens senaste insatser?
– Jag tycker att han har varit väldigt rejäl. Han har gått fort upp i klasserna, men utvecklas och blir bara bättre och bättre. Senast avslutade han riktigt bra efter en resa i ryggar och det är väl en av de saker han har blivit bättre på, just tempoväxlingar.
Panoramic har mestadels varit ute i autostart på sistone, nu är det voltstart som gäller. Hur tror du hästen tacklar det?
– Det ska inte vara några problem vad gäller galopprisk, men hästen har väl inte gjort sig känd som någon startraket varken bakom bil eller i volt. Jag hoppas att Örjan vänder bort de övriga, alternativt att han hittar ut i tidigt skede.
Och då ska segerchansen vara…?
– God, absolut. Han är visserligen finalklar och lär starta nästa lördag igen, men skulle han vinna på lördag är han inkvalad till ytterligare en final, vilket givetvis är målet.
Sedan har ni Bacio (V75-5). Den har du kört på sistone och speciellt snäll mot hästen kan man inte direkt säga att du har varit?
– Haha, nej. Tyvärr har det blivit två gånger här på sistone som vi hamnat i dödens, men det har inte funnits några alternativ som jag sett det. Hästen har i alla fall gått riktigt starkt och kämpat hela vägen i mål. Även om hon har fyra tvåor i raden så vill jag definitivt inte stämpla henne med ordet ickevinnare. Hon kämpar på, men vi har helt enkelt mött någon som varit för bra.
Hästen är fyra år och möter nu äldre och mer härdade konkurrenter. Hur tror du hon påverkas av det?
– Inte nämnvärt. Jag tycker mig se stor utvecklingspotential i hästen, i alla fall om huvudet hänger med. Hon är lite speciell av sig, lite hetsig madame, men det går åt rätt håll vad gäller det också.
Hur kommer hon och Örjan Kihlström iväg från spår sex bakom bilen?
– Jag tycker att hon har visat att hon kan öppna bra, men det är absolut ingen blixt. Vi får hoppas att de hittar ner i vettig position och klaffar det bara lite under vägen blir åtminstone inte jag förvånad om hon vinner.
Till sist har ni What’s Your Limit i V75-6. Hästen var ute på V75 senast och slutade då oplacerad. Vad får hon för betyg för den insatsen?
– Hon gjorde det okej, det måste jag ändå säga. Det blev ett tufft slutvarv och hon tröttnade helt enkelt. Den här gången tycker jag förutsättningarna ser intressanta ut. Hon kan öppna bra och trivs när hon får vara med i främre träffen.
Att det bara är ston som möts den här gången, är det något att ta i beaktning just vad gäller What’s Your Limit?
– Så länge hon är i form tycker jag att hon hävdar sig bra även mot hingstar och valacker, men det är klart… Något minus är det definitivt inte.
Vad säger du om hennes chanser?
– Det är väl kanske den av våra tre som åtminstone jag tror lite mindre på, men för den delen så säger jag inte att hon inte kan vinna. Med lite tur under vägen är hästen inte alls golvad.
Vem anser du ha bästa chansen av stallets tre bud?
– Då får jag nog allt säga Panoramic.
Hur bra ska hästarna gå för att ni ska vara nöjda och glada på den drygt sju timmar långa hemresan?
– Jag lär nog somna tidigt, oavsett vad jag är på för humör. Skämt åsido, men det viktigaste är att hästarna gör fina lopp. Det är så små marginaler så man kan inte säga att man ska vinna ett travlopp. Vi åker i alla fall till Jägersro med tre intressanta starthästar, så mycket kan jag säga.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.