Dags för V86 på Skrubbs

53
skrubbs
Temperament och Torbjörn Östergren utmanar eliten när V86 gästar Visby på onsdag. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Gotlandslöpningen blir huvudakt när V86 denna vecka avgörs på Visbytravet. Tio ekipage tävlar om 125 000 kronor i förstapris och hemmatränaren Torbjörn Östergren hoppas så klart att pengarna stannar på ön.
Tillsammans med 12-åriga Temperament är han hemmalagets enda utmanare.

Det är dags för Visbys stora travfest. Av sina 17 tävlingsdagar är onsdagens V86-omgång säsongens självklara höjdpunkt, menar Torbjörn Östergren, en av tio proffstränare på Gotland.
– (skratt) Ja, det märks verkligen att V86 är på inkommande. Det putsas lite extra i alla stall just nu. Jag ser i alla fall fram emot onsdagen och hoppas att det blir folkfest.
Torbjörn Östergren är förutom tränare och kusk även styrelseledamot i Visbytravet. Och enligt honom drömmer gotlänningarna om att, på sikt, få arrangera en V75-omgång.
– Det är en dröm men också en målsättning. Det skulle vara väldigt nyttigt för oss och vi är säkra på att vi fixar det, säger han.
Onsdagens huvudlopp är utan tvekan V86-8, Gotlandslöpningen. Tio välmeriterade ekipage gör upp om 125 000 kronor i förstapris och Torbjörn Östergren är hemmalagets enda utmanare.
Från spår sju bakom bilen hoppas han att 12-åriga Temperament ska kunna skrälla.
– Temperament har hysterisk form och var jättebra senast men denna gång möter han ju hela Gulddivisionen, känns det som. Dessutom blev läget dåligt.

”Kan verkligen braka iväg från start”

Vad tror du då?
– Jag tror alltid på mina hästar. Lite för mycket emellanåt, men man måste våga tro på sina chanser om man ska nå resultat. Inte kan vi lägga oss på rygg bara för att läget är dåligt och konkurrensen hård.
– Drömscenariot är att vi spetsar, släpper och sedan får lucka till slut.
Är det möjligt?
– Temperament kan verkligen braka iväg från start. Men det där bestämmer han själv. Jag brukar bara vara medpassagerare den första biten.
Torbjörn Östergren har ytterligare en häst inom V86-spelet och det i V86-2. Från spår elva över 1 640 meter bilstart blir Knugen Palema inte heller särskilt betrodd.
– Vi får smyga med så gott det går. Förhoppningsvis blir det lite tempo i loppet och då är vi inte borta.
Ändrar du i utrustningen på någon av dina hästar?
– Nej, det gör jag nog inte. Temperament går numera alltid med optimal balans då han är 12 år och gör sin sista tävlingssäsong. Då finns det liksom ingenting att spara på längre.
Bästa chansen av dina två?
– Knugen Palema med tanke på motståndet.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.