Dags för Quid Pro Quo på V86

26

dags för quid pro quo

Fastlåst i tre starter i rad och en riktigt vass spurt senast.
Quid Pro Quo står på tur för en seger.
– Vi kör för att vinna loppen varje gång. Det är därför Erik kör som han gör med hästen, säger Svante Båth inför starten i Gotlandslöpningen i V86.

Solvallatränaren har för dagen 183 hästar på träningslistan. Det är fler hästar än någon av de andra topptränarna har. Peter Untersteiner har 168, Robert Bergh 161, Roger Walmann har 147 hästar exempelvis.
– Men det där är en sanning med modifikation. Jag är störst i landet när det gäller hästar på träningslistan, ja, men tar du bort ett- och tvååringarna, samt konvalescenterna så är det 70-75 hästar som är i startbar ålder.
– Det finns flera andra tränare som kan konkurrera men en del har inte sina ettåringar eller konvalescenter på träningslistan. Men jag har valt att ha det så här, säger Svante Båth.

”Måste våga förlora för att vinna”
Han skickar två av hästarna till Visby som under onsdagen är värd för V86. En av dem är stallets stjärna Quid Pro Quo som efter segern i årsdebuten inte har haft marginalerna på sin sida i loppen. Senast fick han en resa i fjärde par utvändigt och trots en jättesnabb avslutning så var han chanslös att nå fram till ledande och vinnande Knows Nothing. Innan dess satt Quid Pro Quo fast med krafter kvar i tre starter i rad efter att ha körts invändigt varje gång. Den snart sjufaldige miljonären har tidigare visat att han är som mest efffektiv när han får smyga med i ryggar och spela ut sin vassa speed till slut.
– Så är det ju och det har blivit mycket surr runtomkring hästen i det avseendet. Vi kör för att vinna loppen och det gör man inte genom att offra och döda en häst. Ta till exempel V75-starten i Kalmar näst senast. Då hade Erik att välja på tredje par utvändigt eller tredje par invändigt. Hade han valt tredje ytter så hade han fått gå först i tredjespår med B.B.S.Sugarlight i släptåg. Då är han chanslös.

”För att vinna måste man våga förlora”
– Hade vi kört för att bli fyra, femma då skulle han ha tagit tredje par utvändigt. Därför chansade Erik från tredje par invändigt. För att vinna loppen måste man våga förlora loppen också, säger Båth.
Och tillägger med en jämförelse:
– Titta på en häst som Harry Haythrow som i Kalmar kördes i ledningen och inte räckte. Men i lördags kördes han invändigt och hittade ut till slut och vann loppet. Lite samma är det med Quid Pro Quo. Vi har vunnit Sundsvall Open Trot och Åby Stora Pris från tredje par invändigt. Vet vet också att han inte är speciellt bra från ledningen.

”Känns fin – barfota runt om nu”
Onsdagskvällens clou på Visbytravet är Gotlandslöpningen i V86-8 med 125 000 kronor i förstapris. Quid Pro Quo är en av favoriterna från spår sex bakom bilen och han körs som vanligt av Erik Adielsson.
– Hur Erik lägger upp loppet vet jag inte men det jag vet är att han kommer att köra för att vinna.
– Hästen känns fin och har fortsatt bra form. Det gick fort till slut senast och han var ute i tredje- och fjärdespår i sista sväng. Han gick med skor runt om då men blir banan bra nu så blir det barfota runt om. Att det är medeldistans är också ett plus. Med en fin resa så är han med och slåss om segern, säger Svante Båth.

Du har även med Denver Brodde i V86-6. Chanserna där?
– Denver Brodde känns bra och duger bra i klassen men är bortlottad från spår åtta. Hästen är inte alls så tokig men normalt sett får han svårt från det läget.

Föregående artikelDags för V86 på Skrubbs
Nästa artikelDrömspår för Piraten på Lördag

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.