Dags för Volstead i Guld?

51

volstead i guld

Volstead är stor favorit i lördagens gulddivision.
Det verkar helt i sin ordning att döma av tonläget hos hästens tränare.
– Han är fin och kunde inte ha ett bättre startspår, säger Stefan ”Tarzan” Melander.

Volstead (V75-3) imponerade när han för tre starter sedan krossade motståndet i gulddivisionen från positionen utvändigt om ledaren. Men efter det har han två nollor i resultatraden.
– Han har haft dåliga utgångslägen och kommit bort i loppen. Det är svårt för alla hästar från de lägena när det är dåligt tempo, säger Stefan Melander.
Så formen är bra?
– Jag kan inte påstå att han har en formtopp men han är ingen häst som behöver väckas upp. Allt är normalt i träningen och han brukar prestera från bra lägen. Från spår två kan Örjan (Kihlström) bestämma upplägg som han vill.

”Nöjd med allt”
Volstead brukar tävla utan skor på framhovarna. Nu är det barfotaförbud i hela landet och därmed måste samtliga hästar ha skor runt om.
– Det klart att det är en svårbedömd sak, att bedöma hur han kommer att gå med framskor. Det har en viss betydelse för alla hästar men han har vunnit många lopp med skor så det ska nog gå bra.
Det låter på dig som att Volstead är befogad storfavorit…
– Gulddivisonen är aldrig lätt och jag har inte så bra koll på motståndet, men allt känns bra med honom och jag är nöjd med allt på förhand.

Föregående artikelMardrömsbanan för stjärnhästen
Nästa artikelElitloppet nästa för farbrorn?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.