Elitloppet nästa för farbrorn?

28

elitloppet nästa

Alla travfans kan andas ut.
Ryktena om att topphästen Uncle Lasse ska sluta tävla för att ägna sig åt avel på heltid stämmer inte.
– Vi har väl alla hans insats i Spintermästaren i huvudet och vill se honom i Elitloppet nästa år, eller hur? säger hästens tränare Stefan Melander.

På flera håll i nyhetsrapporteringen har det antytts att fyraårige fixstjärnan Uncle Lasse har gjort sin sista start och istället ska bli avelshingst på heltid. De uppgifterna dementerar Stefan Melander, som både äger och tränar den niofaldige miljonären.
– Det har blivit lite fel. Han är nere och ”fryser” som det heter och kommer att betäcka ett antal ston, sedan ska han komma hit i januari igen för att börja träna, säger Solvallatränaren.
Uncle Lasse står på Skråmsta Stuteri i Bro norr om Stockholm och med ”fryser” menar Stefan Melander att hingsten tappas på sperma som fryses in för att kunna användas vi insemineringar längre fram. Den korta insatsen som avelshingst är inget som sätter käppar i hjulet för en fortsatt tävlingskarriär.
– Vi vill prova ett år till och av den anledningen har vi också startat honom sparsamt i år.
Uncle Lasse tillhörde kulltoppen i Nordamerika innan han i år fortsatte karriären i Sverige. Under säsongen har han vunnit 8 av 15 lopp och tjänat över två miljoner kronor. Största segern tog han när han med helstängt huvudlag och utan skor på framhovarna bombade hem Sprintermästaren på Europarekordet 1.09,3. I Elitloppet i maj kan det helstängda huvudlaget åka på igen. Bäva månde konkurrenterna…

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDags för Volstead i Guld?
Nästa artikelHalmstadhästen bäst på vintern?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.