Halmstadhästen bäst på vintern?

20

halmstadhästen

Nästan alltid bra.
Genom hela karriären.
Spring Erom går bra den varma årstiden men kanske som allra bäst på vintern.
I guldloppet på Åby på lördagen kan det vara dags igen för den elvaårige travprofilen.

Halmstadtränaren Dan Widegren fick ta över träningen av elithästen för ett par år sedan då kollegan Håkan Olofsson gick i pension.
Efter säsong nästa år är det dags för pension även för Spring Erom som ser ut att stoppa för det mesta. Sprinterdistans är inte hästens bästa gren. Annars spelar distans, väder och årstider mindre roll.
På senare år har Spring Erom börjat visa upp strålande resultat på vintern. När skotvånget infördes i december i fjol blev det två segrar och en andraplats direkt i guld för hästen som tävlar bäst med skor.
– Om han tjänat 6,9 miljoner kronor har väl 6,7 av dessa tagits med skor på hovarna, säger Dan Widegren.
Elvaåringen tränar med fyra dagars intervall och tisdagens jobb med elvaåringen var det sista inför starten i V75-3, Legolas Minne, på Åby på lördagen.
– Han var perfekt och jag har inget negativt om honom så här långt.

Krafter kvar senast
Att skotvånget varit en realitet sedan 1 december är alltså annat på plussidan. Volstead är en av konkurrenterna på lördagen som exempelvis inte vunnit lopp med skor på fötterna sedan treåringssäsongen.
Spring Erom vann en guldfinal på Solvalla i februari i år. Efter en riktigt fin sommar belade han en fjärdeplats i Mastersfinalen i Norge i september. I SM var hästen sjuk och blev tidigt trött.
Fin igen i den senaste starten som fastlåst i guldloppet på Jägersro i början av december.
– Jag tycker att han varit bra varenda gång och med tidigare lucka senast där på upploppet är han garanterat trea i alla fall, säger Dan Widegren.
Det blev ett bakspår igen som senast. Om man ”streckar på” som det heter?
– Han kan mycket väl vinna om det löser sig lite grand. Att han har rygg på Nahar igen kan vara både bra och dåligt. Berghs häst skiftade till innan han felade senast och det är inte alla dagar den hästen bara drar iväg från start. Så det gäller att ha lite tur att Nahar är på rätt humör.
I klass II (V75-5) luftar ni nyförvärvet Hall Of Fashion. Positiv tvåa i första starten för er senast. Chansen?
– Vi kanske skjuter över målet med honom när vi anmäler till V75 men han kändes så bra senast att vi chansar. Han har inte gjort så mycket väsen av sig hemma i träningen men var riktigt bra då han hade modet och orken att stå till mål trots att var inblandad i en mycket tuff öppning. Jag gillar när hästar kommer fräscha in efter ett lopp och kan ha nytta av det. Vi köpte för hästägares räkning som varit kund hos oss ”i alla tider” och med lite tur har vi fått vettig starthäst till ett billigt pris. Om han är en lördagshäst och kan hävda sig här återstår att se, jag har mycket svårt att sätta in honom i loppet på lördag, slutar Dan Widegren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppet nästa för farbrorn?
Nästa artikelVisst kan det bli miljonutdelning

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.