Dalahäst största hoppet i Paris?

372

dalahoppetstor

På slutet har han besegrat Prix d’Amerique-hopp som Maharajah och Yarrah Boko.
On Track Piraten är kanske det största svenskhoppet på Vincennes kommande helg.
– Han är bättre än vad folk tror, säger tränaren Hans R Strömberg.
Dalahästen On Track Piraten anlände till Paris och travträningsanläggningen Grosbois på onsdagen strax före lunch.
Vi hittar tränaren Hans R Strömberg i svärsonen Jörgen Westholms stall där han skor en annan häst när vi dyker upp. När han är klar får vi en pratstund inför lördagens storlopp Prix du Luxembourg där On Track Piraten utmanar bland andra segerstaplaren Beckman i kamp om ett förstapris på närmare 450 000 kronor.
– Resan har gått jättebra, det tog lite tid men vi kom fram till slut i alla fall, säger Rättviktränaren.

Bäst i Sverige?
On Track Piraten har på senare tid tagit stora kliv och vissa anser att den sexårige valacken för dagen är Sveriges bästa travhäst. On Track Piraten avslutade fjolåret med två imponerande segrar. Först vann han Svenskt Mästerskap på Åby och sedan C.L. Müllers Memorial på Jägersro. Han besegrade bland andra Yarrah Boko i båda de starterna. I årsdebuten visade han sedan ingen ringrost och trots nästan tre månaders frånvaro blev det på nytt seger i gulddivisionen, den här gången fanns Maharajah i det slagna fältet. Yarrah Boko och Maharajah som båda nämns med respekt inför söndagens Prix d’Amerique.
– Han var överraskande bra i årsdebuten. Han vann på en kanontid på en lite snömoddig bana så det var jättebra. Jag har alltid hållit honom väldigt högt och han har bevisat det nu på slutet tycker jag. Han vann ju två guldlopp i höstas och även nu i årsdebuten så han är fantastiskt bra. Han är bättre än vad folk tror, säger Hans R Strömberg.
Vad tror du om chanserna i Prix du Luxembourg?
– Om han visar den formen han hade i senaste starten då tror jag att han har en bra chans att vinna.
Vad har On Track Piraten gjort efter den starten?
– Jag körde honom tre gånger i förra veckan och han kändes bra. Det var lätta intervaller så att allting verkar bra. Han går från alla positioner och Jos Verbeeck har ju vunnit med honom tidigare.
Hans R Strömberg syftar på segern i Grosser Preis von Deutschland i Hamburg 2012, en seger värd närmare 900 000 kronor. Totalt har On Track Piraten tjänat 4,7 miljoner kronor via tolv segrar på 47 starter.

Lars-Ove Pettersson