Dåliga lägen på V75 tycker Reijo

18

image-25

Reijo Liljendahl är besviken över utgångslägena som hans hästar lottats till denna V75-omgång. Foto av MARIA HOLMÉN

Finaler på Solvalla och fina pengar att köra om. Reijo Liljendahl selar ut fyra topphästar i hopp om klirr i kassan, men efter att ha sett spårlottningarna är han besviken och framför allt pessimistisk.
– Nej, det är sanslöst. Helt osannolikt dåliga lägen och det minskar våra chanser rejält, säger tränaren.

Det är jackpot och 46 miljoner kronor i sjurättspotten denna helg. Då förlitar sig många spelare på Reijo Liljendahls Ready For More, som under året blivit en riktig snackhäst efter fyra raka segrar.
– Han är vår bästa chans. Vår enda antagligen, säger Liljendahl med en suck.
Ja, faktum är att av stallets fyra hästar har två lottats till spår åtta bakom bilen medan de andra två har bakspår.
– Kan man ha sådan här otur när det gäller spårlottning? Man tror ju nästan inte på slumpen längre. Men det är bara att gilla läget.
Berätta om statusen på Ready For More.
– Jag är optimistisk trots spår långt ut på vingen. Man kan inte vara annat med en sådan häst. Han har tränat på bra i veckan och allting känns bra inför starten. Lite tur behövs så klart för att han ska hitta ner i andraspår.
– Sedan får det inte strula på vägen. Det är finaler och otroligt tuffa hästar emot.
Hur tänker du dig loppet?
– Det får kusken helt avgöra. Från spår åtta är det många hästar i vägen den första biten oavsett om man gasar från start eller inte. Man kan inte förvänta sig en viss position från detta läge.
Några utrustningsförändringar?
– Nej, det blir som vanligt.

Iskallt värre
Övriga chanser är knappt chanser enligt Reijo Liljendahl.
8 Harpos Blue Swede (V75-4) kommer inte att ha en chans. Det är final och han har spår åtta. Värsta tänkbara för hans del kanske. Nej, tar han en slant är jag jättenöjd. Denna gång blir det vanlig vagn då det inte alls funkade med jänkarvagn senast.
11 Aristocat Boko (V75-6) har gjort det bra de gånger han gått från framspår nu på senaste. Denna gång är det iskallt läge och tuffa hästar emot. Han är ingen segerkandidat i detta lopp, men håller fortsatt fin form. Vi får hoppas på finare lägen framöver för hans del.
12 Pedro Bi (V75-7) fick en omöjlig uppgift senast på Momarken. Det blev tvärstopp mitt i loppet, som nog var förlorat redan efter 500 meter för Pedros del. Det ser tyvärr inte ljusare ut den här gången heller.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.