Daniel har fler bud till Elitloppet 2016

37

elitloppet kandidater 2016

Delicious U.S. fick en rosa elitloppsbiljett direkt efter årsdebuten.
På lördagen plockar Daniel Redén ut ytterligare två högklassiga USA-importer när V75 gästar Umåker – och han menar att både Propulsion och Daley Lovin kan vara hästar för Elitloppet
– Absolut. Det har de kapacitet till, det kan jag lova. Vi får se, man vet aldrig, sa Solvallatränaren i fredagens V65 Direkt i TV12.

Propulsion (V75-5) ser ut att bli hela V75-omgångens mest streckade häst och även Daley Lovin (V75-6) blir flitigt streckad av spelarna.
Daniel Redén låter också mycket nöjd med femåriga hingstarna.
Propulsion är ute efter sjunde raka segern och den femte sedan han kom till Sverige här han är obesegrad. Hästen imponerade i årsdebuten då han vann hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal med 250 000 kronor i förstapris.
– Han har utvecklats nu i vinter och det var det jag hoppats att han skulle kunna göra när jag såg honom i USA och vi köpte honom väldigt dyrt. Jag såg att det fanns lite att göra på honom. Och han har utvecklats som jag hoppats nu i vinter. Nu har vi kunnat börja lätta honom också och det har påverkat aktionen, han springer mer framåt nu för tiden än uppåt, så det är jättekul.

”Ingen häst som räknar steg”
Daniel Redén har inget negativt att rapportera kring storfavoriten.
– I måndagsjobbet, då körde jag honom, var han väldigt fin så jag tar med mig det i alla fall.
Debut över lång distans?
– Han har enorma lungor här hemma i träningen. Han har sällan mycket i puls efter jobben så jag tror inte det spelar någon roll och det är ingen häst som räknar steg, så…nej, det tror jag inte har någon betydelse.
Första övernattningen i er regi?
– Jag är alltid nervös när mina hästar ska övernatta och det är nytt för dem. Det brukar kunna kosta på så där. Men det är en klok häst så jag tror att han ska klara det bra.
Några balansändringar?
– Jag tyckte han såg fin ut senast så vi kör lika, det blir lite halvt träningsbalans ändå, men det kommer fler lopp framöver och vi behöver inte ta allt nu.

”Bör gå framåt otroligt mycket”
En annan som också imponerade i årsdebuten är Daley Lovin som vann Kjell P Dahlströms minne på Mantorp med 150 000 kronor till vinnaren och då besegrade lördagens trolige favorit Volstead.
– Daley Lovin imponerade stort på mig, för jag trodde inte att han skulle vara så där bra som han var. Det såg långt fram ut ett tag i sista sväng, men han krigar alltid in till mållinjen. Och det gjorde han nu också. Han bör gå framåt otroligt mycket med det loppet för han var inte speciellt hårt tränad. Tungt tränad var han, men hade inte gått några snabbjobb på rundbanan så den lille krigaren bör gå framåt rejält, spännande.
Daley Lovin kommer att få lite annorlunda huvudlag den här gången.
– Det blir can’t-see-back-muffar. Han kommer bli lite vassare från start, lite mer löpglad, mer fokuserad på uppgiften.
Spår 7 bakom startbilen?
– Han är inte så snabb som de andra från start och kommer väl att hamna där bak. Han tål att göra mycket i loppen. Han har gått utvändigt om Nuncio nån gång och varit nära i mål så jag vet att han alltid gör sitt, men sen hur långt det räcker… Det är bra hästar med. Som det såg ut i årsdebuten så kändes det, rent spontant, att han tagit ett kliv till i utveckling i vinter.

Shaq Is Back kommer tillbaka
På frågan om både Propulsion och Daley Lovin båda kan vara hästar för Elitloppet kom svaret direkt.
– Absolut. Det har de kapacitet till, det kan jag lova. Vi får se, man vet aldrig.
Daniel Redén avslutade sedan med en positiv hälsning kring skadade Shaq Is Back, den nioårige hingsten som tjänat nästan 4,7 miljoner kronor, och som man befarat tävlat färdigt.
– Vi fick sköna besked när det gäller hans gaffelband i ultraljudsundersökningen. Istället var det griffelben som låg och tryckte på gaffelbandet. Det krävs ett mindre ingrepp, men han kommer komma tillbaka utan bekymmer.

Föregående artikelV75-system till Umåker 23 april 2016
Nästa artikelV75 resultat lördag 23 april 2016 från Umåker

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.