V75-system till Umåker 23 april 2016

32

V75 tips system

Då var det dags för att bena ut en V75-omgång igen och nu är det Umåker som står för arrangemanget… Umåker som alltid brukar lyckas locka ganska fina startfält till sina V75-omgångar av nån anledning. Daniel Redén gästar med två fina hästar från Solvalla och minst en av dem kommer att vinna tror jag. Denna gången har jag dessutom bra info på en del skrällar och det gör att jag inte kan låta bli att göra ett lite annorlunda system… gå kort i början och sen gotta sig i slutet om allt har suttit… men denna gången behövs det lite tur….. jag säger som Stenmark… konstigt.. ju mer jag tränar ju mer tur har jag… typ Allt Eller Inget… har ni förresten inte sett den filmen så gör det så fort ni kan! 🙂

Nog skitsnackat nu. Här kommer analysen till Umåker 23 april 2016:

AVD 1

1 ABOVE ALL ÅS tycker jag var riktigt, riktigt bra vid spetsvinsten senast och från detta läget kan det mycket väl bli en upprepning av förra insatsen. Hästen har utvecklats ordentligt och ser ut att klara alla startformer eller störningsmoment.

6 BRAVO NAVARONE höll nästan på att bli en chansspik i mitt huvud men jag sansade mig till slut och gjorde ett tvåhästarslås. Kusen har ju hoppat upp två klasser men lyckas Erik kasta iväg honom till spets före min andrahäst så kan loppet vara över. Får bara hoppas att mina streck inte kör ihjäl sig…. då kan det andra springspåret profitera på detta.. ryktas dessutom om skoryck runt om… jaja… man måste ta ställning och det gör jag här… över till nästa avdelning…

 

AVD 2

1 TEKNO ODIN fick öppna som en tok senast och allt blev fel. Den starten glömmer vi och räknar istället med att det kan rätta till sig denna gången från ett fint läge. Jag tycker däremot att det är ett litet frågetecken för formen även om det strulade senast och vågar inte spika… men ett streck blir det självklart

2 FJORD JERVEN stretade emot riktigt bra från ledningen förra loppet och skulle det bli samma position denna gången så säljer ekipaget sig dyrt det kan jag lova. Jag räknar med att Tekno Odin inte siktar på spets med tanke på Fjord Jervens start förra gången men det spelar egentligen ingen roll för jag tror mycket väl att Fjordis kan vinna från dödens… så bra tor jag han är nu.

8 MYR FAKSEN vågar jag helt enkelt inte plocka bort. Har missat den i två V75-starter nu och tänker inte göra det igen. Sen kanske det visar sig att den är chanslös på lördag men det bryr jag mig inte om. Skulle inte klara av att se den svepa fältet och stå där med lång näsa. Jag menar… hur kan man låta bli att ta med en kuse som ÄLSKAR att resa 180 mil?

 

AVD 3

Här kommer första chansspiken… men det är en mindre chansning än min andra. Venkatesh gick bra senast och Nahar kan mycket väl svepa allt om det blir lite kladdigt men jag tar ställning här och spikar 6 ROCKY WINNER. Möter lite snällare motstånd nu än den är van vid och ny kusk i form av Erik Adielsson vilket låter väldigt spännande. Snubblade till lite oväntat senast men det var säkert bara ett olycksfall i arbetet och vi räknar med felfritt denna gången och det ska bli intressant att se vilken taktik Erik väljer… oavsett så hoppas jag det leder till vinst.

 

AVD 4

Då var det dags för den riktiga RYSARSPIKEN. Kan helt enkelt inte låta bli… 8 COALTRADER har jag följt väldigt noggrant sen den överraskade med Peter Ingves på Sundbyholm… och senaste starten så luktade det form igen med en finfin avslutning ihop med Micael Melander som sitter upp nu igen… vet i fåglarna om den inte hade fått en betydligt bättre placering med ett tidigare avancemang och det tror jag Melander kände också. Jag tror distansen passar perfekt och skulle det bli lite kladdigt så räknar jag med en vinst hur konstigt det än låter… blir det fin bana så kan den vinna ändå.

 

AVD 5

1 ALKALIZER AM är snabb ut och här siktar säkert Erik på spets. Borde gått framåt med lopp i kroppen och måste med på kupongen.

2 ONLY ONE WINNER har också årsdebuten avklarad och dessutom kanske det blir skoryck runt om nu.

7 PROPULSION är det säkert en hel del som spikar men jag är lite orolig för att den inte kan köras med optimal balans så som väderrapporterna ser ut och då kan den vara illa ute och jag rekommenderar gardering även om jag kanske får stå där med dumstruten sen.

9 GLOBAL REVENGE gör ju årsdebut här och jag tvekade länge om den skulle få plats på min kupong. Men detta ser jag som en riktig klasshäst som måste få et streck oavsett förutsättningar. SE UPP!

11 TEQUILA PALEMA kan ju ses som ett riktigt lyxstreck här och det kan jag nog hålla med om men större under har skett. Siktar mot mer passande lopp de närmaste veckorna men är ett kul skrällstreck här trots att det är ett rätt tufft silverlopp.

 

AVD 6

2 FIRE TO THE RAIN har jag lirat två gånger nu utan framgång men vågar inte plocka bort den här. Jag är övertygad om att det lossnar ordentligt snart. Tufft emot men som sagt… det är en NÄSTAGÅNGARE i min bok.

3 VOLSTEAD är ytterligare ett spikförslag från de flesta experter och jag kan hålla med om att den ser helt grym ut just nu. Borde spikas även av mig men som ni har förstått så är jag ute efter de riktigt stora pengarna denna gången.

5 MICHELANGELO ÅS har blivit bara bättre och bättre sen Robert Bergh fick vårdnaden. Och med lurige Robban i sulkyn blir det säkert full laddning mot spets… runt om eller lucka från rygg på Volstead?

7 DALEY LOVIN ser säkert till att det blir fart på det här loppet. Slog faktiskt Volstead senast i årsdebuten men kan få problem om det skulle bli dåligt väder.

 

AVD 7

2 VOULEZ VOUS gjorde ett oväntat fint intryck i årsdebuten och ska dessutom vara bättre nu. Kan överraska om det blir spets! SE UPP!

3 REORDER har veritabel kanonform och kan faktiskt få lite fördel om det blir svårt att köra barfota på Umåker. Måste med på kupongen.

7 SAMBUCUS P.R. har fått hård träning och här kan den berömda ”gummibandseffekten” komma. Går det att köra barfota runt om som stallet räknar med så ska det vara en fin chans.

8 MAGNIFIK BRODDE står HELRÄTT inne på pengarna och ska ha bra chans här. Sparade krafter senast och kommer att göra en bra insats. Kommer att köras offensivt och det kanske är så enkelt att det bara är kusken emot. Sorry Dunder.

9 BOTTNAS COMMANDEUR får min favoritkusk Torbjörn Jansson i vagnen. Det blev lite fel i finalen senast men vann nästan ändå. Måstestreck!

10 SALONG har två lopp i kroppen nu och ett passande läge med ”Gubben i lådan”. Stark som få och känner Örjan att det funkar kanske det blir tidigt avancemang istället för smyglopp.

12 OLEANDER FACE är ett riktigt lyxstreck på mitt system. Barfota runt om och ny kusk så kan allt hända. Blir det lite överpace så ska ni inte bli förvånade om den sticker nosen först.

 

Systemet

Avd
1: 1, 6
2: 1, 2, 8
3: 6 Rocky Winner
4: 8 Coal Trader
5: 1, 2, 7, 9, 11
6: 2, 3, 5, 7
7: 2, 3, 7, 8, 9, 10, 12

LYCKA TILL!

A

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.