Daniel Redén om chanserna i Prix d Belgique

58

prix d belgique

På söndag avgörs Prix de Belgique på Vincennes-banan i Paris.
Daniel Redén har fem hästar med i det sista genrepet till världens tuffaste travlopp.
– Jag är stolt över att ha så fina hästar i stallet. Call Me Keeper är bästa chansen, säger Redén.

Daniel Redén sitter och skrittar Call Me Keeper på träningsanläggningen Grosbois när intervjuen görs torsdag eftermiddag. Den definitiva startlistan till Prix de Belgique är klar och han har hela fem hästar med i loppet. Dessa är Propulsion och Lionel (som redan har kvalificerat sig till Prix d’Amerique), Wild Honey (som kommer med i Prix d’Amerique eftersom hon har tjänat så mycket pengar), Call Me Keeper och Trinity Zet.
– Det är jättebra och jag är stolt över att ha så fina hästar i stallet och att man kan anmäla dem till det här loppet. Det var ingen plan att Trinity Zet skulle vara med men de plockade bort så många hästar ur loppet samtidigt som hon inte har några andra lopp att starta i just nu. Så då kan hon lika gärna få gå ut här och gå snällt. Det blir perfekt och de springer inte ifrån henne, säger Daniel Redén som har åtta hästar stationerade på Grosbois utanför Paris.

”Call Me Keeper var inte trött i mål”

Vad säger du om dina andra fyra hästar som är med i det sista genrepet inför Prix d’Amerique?
– Call Me Keeper var ruggigt fin vid segern i söndags och har tagit loppet jättebra. Han verkar pigg och glad och jag har inget att gnälla på. Han var heller inte alldeles trött i mål och de krafterna kan han behöva på söndag. Jag sitter och kör honom lite lugnt just nu och ska strax köra ett snabbjobb med honom.
– Propulsion har tränat på ganska tufft de senaste veckorna och kommer kanske inte att vara på topp till starten på söndag men det ska han inte vara heller. Det ska bli som en växel till och han ska vara på topp i nästa start i Prix d’Amerique. Han kommer att gå framåt rejält med det loppet i kroppen.
– Lionel har gått jättebra och det blir tredje starten nu efter lång vila. Hästen känns fin och det blir spännande. Jag är inte främmande för att han slutar långt fram.
– Wild Honey känns fin men har ingen toppform ännu. Hon kommer att bli bra med det här loppet i kroppen och vi kommer att att starta i Prix d’Amerique om hon går bra, säger Redén.

”Går maxad och toppform – bäst chans”

Det sista B-loppet, Prix de Belgique, avgörs över distansen 2850 meter med drygt 500 000 kronor i förstapris. De tre främsta i mål blir kvalificerade till Prix d’Amerique.
Hur lägger ni upp loppet för hästarna? Vilka blir det preparékörning för?
– Propulsion och Lionel ska få gå och jag vill att de ska springa ur sig lite grann men det blir ingen maxbalans på dem. De kommer att gå med skor. Call Me Keeper och Wild Honey ska däremot tävla barfota runt om.
Vem har bäst vinstchans?
– Det ska väl vara Call Me Keeper eftersom han har startat nu och visat toppform. Han ska ju också tävla barfota. De andra hästarna går ju med skor och träningsbalans. Så det är Call Me Keeper som går maxad och som vi tror mest på i loppet, säger Daniel Redén.
Och tillägger:
– Jag har egentligen inga krav på hästen för han har gjort det så fantastiskt bra och det vore en jättebonus om han kom med. Det är ju varje ägares dröm att ha en häst med i Prix d’Amerique och det skulle även betyda mycket för hästen också.

Kan slå rekord i Prix d’Amerique
Om så blir fallet kommer Daniel Redén att ha fyra egentränade hästar med i Prix d’Amerique. Det blir i så fall rekord för en svensk tränare. Tidigare har Stig H Johansson och Stefan Melander haft tre hästar med i samma lopp.
– Det vore jättekul om det blev så men det är inget jag stirrar mig blind på. Jag försöker att ha hästarna i ordning, säger Redén.
Från svenskt håll så startar ytterligare två hästar i Prix de Belgique. Det är Jörgen Westholm-tränade Rocky Winner och Stefan P Pettersson-tränade Oasis Bi. Den sistnämnde blev i fjol trea i både Prix de Belgique och i Prix d’Amerique.

Startlista Prix de Belgique, 2850 meter
1 Trinity Zet – Franck Ouvrie
2 Briac Dark – David Thomain
3 Call Me Keeper – Björn Goop
4 Rocky Winner – Dominik Locqueneux

5 Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
6 Propulsion – Örjan Kihlström
7 Best of Jets – Francois Lagadeuc
8 Trebol – Gabriel Angel Pou Pou
9 Bolero Love – Gabriele Gelormini
10 Belina Josselyn – Alexandre Abrivard
11 Lionel – Matthieu Abrivard
12 Amiral Sacha – Eric Raffin
13 Akim du Cap Vert – Franck Anne
14 Wild Honey – Franck Nivard
15 Oasis Bi – Pierre Vercruysse

16 Univers de Pan – Philippe Daugeard
17 Up and Quick – Matthieu Mottier

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.